ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 apr. 2016

Piept de pui cu piersici si cascaval



Dintotdeauna m-au fascinat combinatiile dintre carne si fructe asa ca nu am ratat nici o ocazie de a le incerca! Piersicile le-am folosit prima data alaturi de o friptura, facute pe gratar cu muuulta salvie, si au fost o adevarata revelatie pentru mine atunci. Nu mi-am imaginat insa niciodata ca as putea folosi alaturi de o friptura chiar si compotul de piersici. Cand mi-a povestit Nico, prietena mea care traieste pe meleaguri slovace, despre reteta de piept de pui cu piersici si cascaval, o reteta slovaca foarte cunoscuta si apreciata la ei, am fost foarte curioasa fiindca nu imi puteam imagina gustul. 
Am incercat si mi-a fost depasita orice asteptare,  e o reteta de 5 stele, o reteta cu care iti poti impresiona familia sau prietenii la pranzul de duminica sau de ce nu o reteta pentru o cina romantica! Puiul asta mi s-a parut desavarsit, fraged si suculent, savoarea puiului si dulceata piersicilor duce la o combinatie de neegalat iar orezul este exact ceea ce lipseste ca sa avem o combinatie perfecta! Si sosul care nu era prevazut in reteta initiala, a fost o idee a mea de moment, a mers la fix! 
Si fiindca mancarurile deosebite au nevoie de ingrediente de calitate am folosit compotul de piersici in sirop slab indulcit de la prietenii mei de la Sun Food, compotul preferat atat al meu cat si al copiilor pentru ca nu contine E-uri sau conservanti!



Ingrediente:

2 piepti pui
4 felii cascaval
2 linguri ulei
sare de mare
piper mozaic
rozmarin
1 lingura otet balsamic (optional)






 Mod de preparare:

Spalam pieptul de pui si il desfacem in doua astfel incat la final vom obtine patru fileuri. Le condimentam cu sare si piper.


Punem intr-un vas antiaderent doua linguri de ulei si rumenim puiul pe ambele parti l foc iute astfel incat sa devina rumen deasupra si moale si suculent in interior. 

Asezam puiul in tava.


Taiem felii piersicile.

Pe fiecare bucata de pui asezam piersicile astfel incat sa il acoperim in totalitate.

Asezam pe fiecare bucata de pui cate o felie de cascaval.  Pentru reusita retetei este important sa folosim un cascaval de calitate.

Deglasam tigaia in care am prajit puiul turnand in ea 200 ml de zeama din compot pe care o vom da intr-un clocot astfel incat tigaia va fi curatata de resturile ramase de la prajit.

Amestecul rezultat il turnam in tava peste feliile de cascaval. Garnisim cu cengute de rozmarin.

Dam la cuptor la 200 gade pentru 25-30 minute pana cand cascavalul este rumenit usor deasupra.

Si pentru ca la final a ramas ceva zeama in tava nu m-am indurat sa o arunc si, desi reteta nu prevedea, mi-am preparat un sos delicios ce mie mi s-a parut ca a mers la fix in aceasta combinatie. Voi daca nu doriti puteti renunta la el. Pentru prepararea sosului am procedat astfel: sosul rezultat in tava l-am scurs si l-am pus intr-un vas. Am adaugat o lingura de cema de otet balsamic si l-am fiert pana a capatat consistenta unui sos.  Am servit puiul cu o garnitura de orez!


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Sunt intr-o mica contradictie, deoarece mereu m-am ferit sa combin carnea cu fructele. Legumele mi s-au parut mereu o alegere buna, insa imi dau seama ca fructele ar aduce un gust nou, pe langa faptul ca si-ar pastra mai bine gustul, comparativ cu legumele al caror gust se diminueaza in timp ce sunt gatite. O sa iau reteta in considerare.

    RăspundețiȘtergere
  2. arata senzational si il voi prepara diseara! pare simplu, gustos si original! o urmaresc de asemenea pe prietena ta Nico, pe blogul ei secretelebucatarieinoastre!
    felicitari pt stilul original in care ai asezat orezul:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am pregatit ieri pt 25 de persoane, pe pat de orez si cu sos de ciuperci a mers perfect - au fost extrem de impresionati! multumesc Vio!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine,sper sa-mi reuseasca si mie.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes