ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 apr. 2016

Cum se fac choux a la creme?



Choux a la creme sunt miniaturile elegante umplute cu crema sarata sau dulce ce fac deliciul platourilor festive cu aperitive sau deserturi. Pentru aperitiv se pot umple cu creme sarate gen crema de branza, crema de avocado, crema de ficat, icre, etc iar in varianta dulce crema de vanilie, crema de sampanie, crema de ciocolata si multe alte variante in functie de gust si imaginatie.
Se fac foarte usor, sunt foarte practice doar ca aveti nevoie de o reteta buna si putina atentie.


Ingrediente:

300 ml apa
150 ml ulei
200 gr faina
6-7 oua





Mod de preparare:

Punem intr-o craticioara apa si uleiul.



Le lasam sa fiarba pana dau in clocot.


Dam vasul deoparte si adaugam faina, amestecand vertiginos.


Amestecam pana cand omogenizam compozitia.


Incepem sa adaugam ouale unul cate unul.


Nu adaugam urmatorul ou pana nu a fost incorporat perfect cel dinainte. In functie de marimea oualor e posibil sa fie nevoie de 6 sau 7 oua, cand ajungeti la consistenta optima va opriti.


Punem aluatul intr-un pos si spritam in tava tapetata cu hartie de copt.


Trebuie sa tinem cont ca choux-urile vor creste la copt asa ca nu le faceti foarte mari si lasati putina distanta intre ele.


Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cu ventilatie pentru circa  10-20 minute. In primele 5 minute sub nici o forma nu deschidem cuptorul pentruca se vor lasa. Cand sunt gata trebuie sa fie ferme atunci cand apasam cu degetul pe ele.



Cand le taiem in doua vom observa ca la mijloc sunt goale.


Le umplem cu ce dorim: icre, crema de branza, crema de avocado, mousse de somon sau diverse creme dulci de vanilie, de ciocolata, etc.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. draga mea violeta, dupa ce ai pus faina si ai omogenizat nu ai mai lasat deloc la foc compozitia? sau, poate zic o prostie, daca se utilizeaza ulei in loc de unt, nu se mai lasa pe foc dupa ce se pune faina? sunt derutata fiindca inalte retete se arata ca dupa punerea fainei, se mai lasa pe foc putin... eu asa am procedat ca tine si am avut impresia ca am gresit ca pe urma desi am pus ouale unul dupa altul, sigur dupa ce s a mai racit compozitia, am obtinut un aluat curgator si nu potrivit de tare pe care punandu l cu poshul nu se intindea si am crezut ca e in regula, insa la copt nu prea a crescut desi am respectat indicatiile de copt,am cuptor electric. In fine nu prea au crescut si m am necajit si atunci le am pus intr o forma patrata, unele peste altele cu crema la mijloc, am preparat un sos caramel pentru deasupra si gata, dupa o zi si o noapte vad ca sunt bunicele...:) dar, atat de mult va invidiez, sigur in sens pozitiv, cand vad pe blogurile culinare ce frumos va ies eclerele, sau choux urile, ca si inainte si dupa ce am facut si eu, ce am facut, tot cercetez sa invat mai bine si am ajuns si la tine. Multumesc si daca poti sa mi raspunzi, cand poti.
    cozia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, dupa ce am adaugat faina nu am mai pus vasul pe foc. Daca aluatul a fost curgator inseamna ca ai pus prea multe oua. Asa cum am scris ouale se pun pe rand, unul cate unul, dupa fiecare ou se amesteca pana laincorporarea totala si daca este cazul mai adugam, daca e consistenta potrivita ne oprim. Ouale pot fi mai mici sau mai mari, ouale de tara au alta consistenta fata de cele de avicola si de aceea e mai bine asa. La copt daca cuptorul este preincalzit si nu deschizi deloc usa la inceput nu au dece sa nu creasca, eu zic sa mai incerci sigur pana la urma iti vor iesi, e drept este un aluat mai pretentios, dar odata ce iti va reusi odata dupa aceea il vei face si cu ochii inchisi! Spor in toate!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Doua trei zile neumplute invelite in folie de aluminiu. Puse in punga se vor inmuia si vor deveni gumoase, neacoperite cu nimic se vor usca. Mai mult de trei zile doar umplute, altfel isi vor schimba consistenta.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes