ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 apr. 2015

Puisori din oua umplute


Sa le facem celor mici o bucurie si de Pasti, pe langa clasicele oua rosii sa le pregatim si cativa puisori deliciosi din oua umplute! Noi era cat pe ce sa ii punem in vitrina pe post de bibelou fiindca le-au fost atat de dragi puisorii ca abia, abia s-au indurat sa ii manance!




Ingrediente:

6 oua fierte tari
3 linguri turmeric
100 gr branza cremoasa
2 linguri smantana
sare, piper
morcov pentru cioc
boabe de piper pentru ochisori




Mod de preparare:

Intr-un vas punem cca 1 l apa si 3 linguri de turmeric si dam in cateva clocote. Eu am avut turmeric de la Solaris, il puteti gasi in magazinele online sau in magazinele naturiste gen plafar.



Curatam ouale de coaja si le introducem in lichidul obtinut. Le lasam circa jumatate de ora.


Scoatem ouale si le trece sub jet de apa.


Cu un cutitas cu varful ascutit ii taiem un capac in zig-zag in partea de sus si scoatem galbenusul.


Frecam crema de branza cu galbenusul, smantana, sarea si piperul.  Eu am pus 200 gr crema de branza si doar jumatate din galbenusuri insa compozitia a iesit cam moale, daca puneti toate galbenusurile si doar 100 branza vor iesi numai bune. 
Umplem ouale cu crema astfel obinuta si punem capacelul. Din morcov decupam triunghiuri ce vor reprezenta ciocul puisorilor.  Ochii i-am facut din boabe de piper, insa ca sa evitati inghitirea acestora de catre copii puteti sa ii faceti din masline. 
Am asezat puisorii pe un strat de rucola. 


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Buna ziua. O scurta intrebare. Ouale nu au gust prea pronuntat a turmeric? multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, nu, gustul e foarte usor perceptibil, copiii mei au 4 respectiv 6 ani si au maancat fara probleme, desi sunt destul de pretentiosi. Singura problema au fos boabele de piper, a trebuit sa le indepartez si baietelul cel mic a zis ca el nu mananca pui fara ochi :D Deci cel mai bine ochisorii merg facuti in ceva comestibil cum ar fi maslinele.

      Ștergere
  2. O idee minunata de Paste, va multumim. Dar nu este totusi prea putina branza (100 gr) ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi nu mai suntem in apropierea Pastelui am descoperit cu placere aceasta reteta de care copii mei s-au indragostit. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes