ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 nov. 2014

Batoane energizante cu fructe (raw-vegane)


Nu, nu va speriati, n-am devenit raw-vegana, sunt mult prea gurmanda ca sa rezist tentatiilor de orice fel, doar imi plac foarte mult batoanele energizante, asa ca  ma rasfat din cand in cand cu  aceste minunatii dulci. Cantitati nu va dau de data asta, eu am pus totul din ochi, singura conditie e sa fie ceva mai multe curmale fiindca acestea vor da si gustul dulce si vor ajuta la omogenizarea compozitiei.


Ingrediente:

curmale
smochine
stafide negre
goji
agrise
migdale
caju
seminte de pin
tarate de ovaz
miere de albine 




Mod de preparare:

Punem toate fructele si semintele intr-un vas.


Turnam apa plata peste ele si le lasam cel putin o ora sa se hidrateze. 


Le scurgem de apa si le punem in vasul robotului de bucatarie. daca doriti le puteti face pasta, eu am preferat  se simta bucatelele de fructe.
 Le punem intr-un vas si adaugam mierea de albine si taratele de ovaz. Amestecam cu mainile adaugand taratele putin cate putin pana ajungem la consistenta optima (suficient de tare dar totusi maleabila). Miere punem dupa gust. O puteti inlocui cu sirop de artar sau sirop de agave. 


Punem pe fundul unei tavi folie alimentara si punem amestecul obtinut presand usor. Punem o folie desupra si nivelam cu ajutorul unei spatule.


Dam la frigider pana se intareste (eu le-am lasat peste noapte). Taiem batoanele cu un cutit foarte bine ascutit, avand grija sa spalam cutitul dupa fiecare  utilizare. 


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Prima reactie a fost sa ma zgribulesc: si tu? Raw?
    Pe urma mi-a trecut sperietura citind textul. :)
    Nu ca nu ar fi bine sa fie cineva si vegan dar pentru mine e cumva timpul trecut.
    Delicioase batoanele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super! Dar am o intrebare: trebuie pastrate la frigider si cat timp tin?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bine arata ceste batoane, imi lasa gura apa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare o reteta destul de interesanta si cred ca este si delicioasa! Pe viitor cu siguranta o sa o incerc si eu. Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mierea nu este aliment vegan.. Aceasta poate sa fie inlocuita cu sirop de artar sau de agave.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes