ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 iun. 2014

Cartofi noi la cuptor cu sos de smantana si marar


Vedeta sezonului, cartofii noi sunt atat de gustosi incat cu greu le poti rezista! Astazi am ales sa pregatesc varianta la cuptor, scaldati in sos de smantana cu usturoi si marar, irezistibil de buni! Va recomand sa incercati si cartofii noi la ceaun cu marar si usturoi, sau cartofii noi cu iaurt si marar.




Mod de preparare:

1 kg cartofi noi micuti
5-6 linguri ulei masline
sare, piper, boia, rozmarin
100 gr smantana
2 catei usturoi
cateva fire marar

Mod de preparare:

Spalati bine cartofii cu un burete abraziv. 


Ii asezam in tava ceramica si ii stropim cu ulei apoi ii amestecam usor cu mainile ca sa fie curprinsi in intregime de ulei.


Condimentam cu sare, piper, boia dulce si rozmarin.



Dam la cuptor pana se rumenesc.


Cat stau cartofii la cuptor pregatim sosul. Punem intr-un bol smantana, usturoiul pisat si mararul. adaugam sare si piper dupa gust si amestecam.



 Turnam sosul peste cartofii fierbinti.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Arata fantastic! Iar sosul asta cu smantana, usturoi si marar e favoritul nostru,de cand l-am descoperit nu mai putem fara el :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca ii gatesc pt pranz. precis!

    RăspundețiȘtergere
  3. esti exceptionala si extraordinara! iti apreciez toate retetele si multe dintre ele, pe care le-am incercat personal, au incantat papile gustative belgiene si nu numai :)) dintre toate site-urile de retete, pe al tau il prefer pentru ca ai poze pt fiecare pas si explici pe intelesul tuturor ceea ce e de facut. Bravo si mult succes in continuare!

    Fana ta,
    Adelina :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca sotul meu nu mananca smantana ,iaurt ,cu ce le pot inlocui?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Faceti maioneza numai din usturoi.frecati usturoiul cu ulei pana devine ca o maioneza .il stingeti cu lamaie si putina apa minerala apoi peste cartofi cu el!

    RăspundețiȘtergere
  6. fiti amabila, in vas, nu punem deloc, apa sau ulei, pe fundul vasului, macar??deduc, ca este suficient doar asa, stopiti cu ulei? ii punem in cuptor, fix asa ca in poze? multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cartofii noi sunt mai fragezi si se gatesc fara probleme asa, doar stropiti cu ulei. Aveti in vedere ca este vorba de cartofi noi din cei micuti, aproximativ de marimea unei nuci. Daca sunt ceva mai mari ii puteti taia in doua, sau felia, in functie de dimensiuni.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes