ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 iul. 2011

Dulceata de visine


Despre dulceata de visine nu cred ca e nevoie sa va mai spun nimic, e de departe cea mai iubita, cea mai populara reteta de dulceata. La micul dejun langa o cana de lapte, intinsa pe o felie de paine cu unt, la o sueta cu prietenele, servita alaturi de un pahar de apa rece, in clatite sau prajituri, dulceata de visine nu trebuie sa va lipseasca din camara!
Va recomand si siropul de visine sau siropul de visine fara fierbere. Mai multe retete cu visine gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente dulceata de visine

1 kg visine
1 kg zahar






Mod de preparare dulceata de visine

Mai intai spalam visinele si le scoatem samburii, operatiune pe care o putem face fie cu aparatul special, fie cu ajutorul unui ac, sau pur si simplu cu degetele.


Punem zaharul peste visine, amestecam si lasam deoparte 30 minute, ca sa isi lase zeama. In mod normal pa dulceata procentul este de unu la unu, adica la 1 kg de zahar 1 kg de fruct, insa nu este cu nimic gresit daca alegeti sa puneti ceva mai putin zahar.


Punem dulceata la fiert, la foc mic, adunand din cand in cand spuma care se formeaza si amestecand des, ca sa nu se lipeasca. E de preferat sa folositi vase cu fundul dublu, si va recomand sa folositi vase mai mari, chiar daca aveti cantitate mai mica de visine, ca sa nu dea pe alaturi atunci cand incepe sa fiarba.


 E greu sa dau un timp de fiebere, mai ales ca unii prefera dulceata mai legata, unii mai zemoasa. Eu o prefer mai legata, sa nu curga pe jos atunci cand o intind pe paine.
Oricum ar fi, trebuie sa avem grija sa nu fiarba dulceata mai mult decat trebuie, pentru ca se va intari si mai apoi se va zaharisi.
Din cand in cand luam cate o lingurita de dulceata si punem pe o farfuriuta. Daca lichidul se va imprastia ca in imaginea de mai jos, atunci dulceata mai trebuie fiarta.


 Daca se va lega, ca niste picaturi de roua atunci cand picuram lichidul de farfurie, atunci dulceata este fiarta suficient. si este momentul sa o dam deoparte.


Borcanele trebuie sa le avem pregatite dinainte, bine spalate si uscate. E de preferat sa uscati borcanele in cuptor. Incalziti cuptorul, il opriti si puneti inauntru borcanele pentru 5-10 minute.
Turnam dulceata fiebinte in borcane. Folosim capace noi, pe care le vom infileta bine. Intoarcem borcanele cu fundul in sus si lasam sa se raceasca. In felul acesta ne asiguram ca dulceata nu prinde aer. Daca respectam toate aceste reguli dulceata va rezista fara probleme cativa ani buni.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes