ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 nov. 2010

Perisoare de pui in sos bechamel



Daca nu ati incercat pana acum va recomand cu mare caldura acest preparat, este absolut delicios. Se face si foarte usor si repede, trebuie doar mare atentie la prepararea sosului.

Ingrediente

500 gr piept pui
500 ml lapte
2 linguri orez
1 ou
50 gr unt
2 linguri faina
1 ceapa
1 legatura patrunjel
2-3 foi dafin
sare, piper




Mod de preparare


Se toaca pieptul de pui si se amesteca cu orezul (pus in prealabil la inmuiat cu putina apa), oul,  jumatate din legatura de patrunjel tocata marunt si sare si piper dupa gust. Se amesteca bine ingredientele pana se omogenizeaza compozitia.




Cu mana umeda in permanenta luam gramajoare din compozitie si modelam perisoarele.



Punem pe foc o oala cu apa si putina sare. In momentul in care apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba. Cand incep sa se ridice deasupra sunt fierte.





Intr-un vas punem laptele la incalzit si adaugam o ceapa si cateva frunze de dafin. In reteta originala a sosului se cer si cuisoare si nucsoara. Eu nu am avut in casa, o sa incerc insa cu alta ocazie. Laptele se aduce pana aproape de punctul de fierbere, fara a se fierbe insa, scoatem ceapa si cuisoarele si il lasam deoparte.




In alt vas topim untul, apoi adaugam faina si amestecam continuu pana se incorporeaza, cu grija sa nu se arda.



Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele, amestecand continuu cu un tel sau cu o lingura de lemn. Dupa ce a devenit omogena compozitia, fara cocoloase,  punem pe aragaz, la foc mic si fierbem pana capata consistenta unui sos.
Asezonam cu sare si piper, adaugam perisoarele si mai dam intr-un clocot.



Servim cu patrunjel verde tocat marunt.





Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Tare mult imi place acest sos dar niciodata nu m-am gandit sa-l asociez cu chiftelute.Buna idee...........am retinut-o.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bucatariamoraritei, ma bucur ca-ti place !

    Le Blog Piquant, multumesc tare mult pentru aprecieri.

    Maria, eu mai facusem perisoare din carne de vita cu sos de smantana, dar am dat peste reteta asta intr-o carte de bucate, mi-am notat-o in caietul meu de retete, si in sfarsit i-a venit si randul. E absolut delicioasa data viitoare dublez cantitatile

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca-s tare bune perisoarele tale. Nu am gustat niciodata cu sos bechamel dar cred ca si adult sa fii si tot iti plac! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Boabe de cafea, intr-adevar si noi am devorat tot. Fiica-mea a mancat sosul cu mare placere, insa de perisoare nici nu s-a atins, si tocmai asta fusese intentia mea sa o determin sa manance carnea, ca are tendinte vegetariene.

    Sara, cu mare placere te servesc !

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes