ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 apr. 2021

Tocanita de ardei copti

Tocanita de ardei copti probabil nu mai are nevoie de nici o prezentare, o mancare simpla si plina de savoare, de post, alaturi de care ar merge tare bine mamaliga. Reteta e simpla, fix aceeasi dupa care o pregateau bunicile noastre, doar ca eu neavand in perioada asta rosii dulci, de gradina, am ales sa folosesc rosii cuburi din conserva. Bunica o facea mereu vara, insa cum eu am mereu ardei copti la congelator, mi-a fost foarte usor sa o pregatesc acum, in 30 minute era si gata mancata! 

Va recomand si ardeii copti in sos de smantana, ardeii copti in ulei, cu patrunjel si usturoi, salata de ardei copti, salata de fasole cu ardei copti, sau hummus cu ardei copti. Mai multe retete cu ardei gasiti aici. 


 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente tocanita de ardei copti

500 g ardei copti
1 ceapa
3-4 linguri ulei
3-4 linguri rosii cuburi
sare, piper
1 lingura faina
patrunjel verde
 
Mod de preparare tocanita de ardei copti
 
Mai intai vom pregati ardeii. Eu am avut la congelator, i-am decongelat in prealabil si, fiindca erau deja curatati, nu a fost nevoie sa ii curat de cotoare, ci doar i-am taiat fasii. 
Daca nu aveti ardei copti la congelator atunci luati ardei capia pe care ii coaceti pe o tabla, pe toate partile, pana cand incep sa se innegreasca Punem ardeii copti intr-un vas, ii presaram cu sare si ii acoperim cu un capac. Ii lasam astfel 10-15 minute apoi ii curatam cu atentie de coaja. Indepartam cotorul. 
 

 Intr-un vas punem uleiul si lasam si ceapa tocata marunt. Lasam doar pana cand ceapa devine translucida.

Adaugam rosiile cuburi si fierbem cateva minute, cat sa capete rosiile consistenta unui sos.

Adaugam ardeii copti taiati cuburi.

Completam cu apa cat sa ii acopere, adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand incep sa se intrepatrunda aromele si incepe sa scada sosul.

Desfacem o lingura de faina (sau amidon) cu putina apa rece si adaugam in sos. Fierbem cat sa se gateasca faina si dam deoparte. Adaugam patrunjelul tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes