ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 apr. 2021

Crochete de cartofi

 Am vazut aceasta reteta pe youtube, pe un canal turcesc, si mi s-a parut foarte interesanta, asa ca am zis ca merita sa o incerc.  Au iesit minunate, si categoric le voi repeta destul de des.  
Va recomand si  buletele de cartofi, cu cascaval, cartofii aurii, cartofii taranesti sau cartofii noi la ceaun.  Mai multe retete cu cartofi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente crochete de cartofi


1 kg cartofi
200 g cascaval
100 g amidon
1 legatura patrunjel
sare, piper
ulei pentru prajit
 
Mod de preparare crochete de cartofi
 
Pentru aceasta reteta cei mai buni sunt cartofii albi. Ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi, ii punem intr-un vas, ii acoperim cu apa, adaugam sare si ii punem la fiert. 
 

Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam pana obtinem un piure.

Adaugam cascavalul ras si patrunjelul tocat marunt. Amestecam.

Adaugam sare, piper si amidon si amestecam pana la omogenizare. Daca nu aveti amidon puteti folosi faina.

Ungem suprafata de lucru cu putin ulei, ne ungem si mainile si formam bastonase aproximativ de grosimea unui deget, cu lungime de circa 15 cm. Mie mi-au iesit aproximativ 20 bucati.

Incingem uleiul si cand acesta incepe sa sfaraie adaugam crochetele de cartofi. Aceste trebuiesc prajite in baie de ulei, eu am miscat tigaia in timpul prajirii, ca sa fie acoperite de ulei din toate partile.

Le intoarcem cu o spatula si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc. Le scoatem pe hartie absorbanta ca sa scapam de excesul de ulei. Noi le-am mancat cu sos dulce-picant. Delicioase!


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes