ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 nov. 2023

Supa crema de ciuperci

Ador supele crema, dar supa asta de ciuperci cu siguranta e regina supelor crema! Savuroasa, cremoasa, cu gust intens de ciuperci, se face foarte usor, re ingrediente accesibile, si este si de post.
Ajutorul meu de nadejde in prepararea acestei supe a fost blenderul de masa Heinner Bette Noir HBL-D1400SS. Ce il deosebeste de alte produse similare? Este foarte robust, are un design foarte placut incadrandu-se cu usurinta in orice bucatarie si are o capacitate de 1,75 litri. Blenderul are carcasa de inox si panou de comanda tactic, avand mai multe functii si anume: pulse, smoothie, zdrobire gheata, autocuratare si extractie.




Ingrediente supa crema de ciuperci

1 kg ciuperci champignon
250 ml supa legume
1 cartof fiert
2 catei usturoi
3-4 linguri ulei
sare dupa gust
crutoane

Mod de preparare supa crema de ciuperci

Alegem ciuperci cat mai proaspete si le curatam usor cu o perie. Puteti folosi si alte soiuri de ciuperci, dar nu va sfatuiesc sa folositi ciuperci din conserva, gustul nu va fi la fel de bun si intens.

Taiem ciupercile in doua sau in trei, in functie de cat sunt de mari.

Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ciupercile. La inceput veti avea senzatia ca e prea putin ulei, dar nu va descurajati, ciupercile isi vor lasa zeama si se vor gati in acea zeama. Cand  zeama lasata de ciuperci a scazut aproape in totalitate si ciupercile s-au inmuiat usor adaugam usturoiul pisat si sarea si le dam deoparte.



Punem ciupercile in vasul blenderului. Adaugam si cartoful fiert. Rolul cartofului este de a da cremozitate supei. Adugam supa fierbinte. Cantitatea de supa poate varia in functie de cat de cremoasa va doriti sa fie supa, daca vreti sa fie mai subtire adaugati mai multa supa.
Daca nu aveti puteti pregati pe loc o supa de baza din legume. Eu am pregatit supa cu morcov, pastranac, telina, ceapa si cartof.


Asezam capacul avand grija sa il inchidem ermetic. Apasam butonul start apoi folosim functia smoothie.

Eu am folosit o cantitate mai mica de supa la inceput, apoi am adaugat pana am ajuns la consistenta dorita.


Servim supa impreuna cu crutoane cu boia si usturoi. Crutoanele le-am pregatit astfel: am taiat painea cubulete, am adaugat i lingurota boia, o lingurita praf de usturoi si 3-4 linguri ulei masline, am amestecat bine cat sa condimentam toate cubuletele de paine, apoi le-am pus intr-o tava, pe hartie de copt, si am dat la cuptor la 170 grade pentru circa 30 minute, timp in care le-am mai intors de doua ori, ca sa se rumeneasca bine, pe toate partile.





Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes