ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 dec. 2021

Prepelite la cuptor, cu cartofi si morcovi caramelizati

Cum zilele trecute am primit cadou niste prepelite, si cum nu mancasem niciodata pana acum, m-am gandit mult cum sa le prepar, astfel incat prima experienta sa fie un succes. Si a fost un real succes, fiindca au fost senzationale! Desi am avut doar patru prepelite, si in prima faza am crezut ca vor fi doar asa... pentru degustare, totusi au fost foarte satioase, asa ca eu m-am saturat doar cu una, iar sotul cu doua. Foarte gustoase prepelitele, foarte gustoasa si garnitura, daca aveti ocazia trebuie sa incercati! 


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente prepelite la cuptor, cu cartofi si morcovi caramelizati

4 prepelite
4 linguri ulei masline
3 catei usturoi
crengute rozmarin
sare, piper, chilli
200 ml vin alb
100 ml apa
ulei pentru prajit

pentru garnitura
 
300 g cartofi
300 g morcovi baby
sare dupa gust
50 g unt

Mod de preparare prepelite la cuptor, cu cartofi si morcovi caramelizati

Pregatim prepelitele si le tamponam cu servete absorbante. Le taiem in doua, pe toata lungimea pieptului.

Pentru a avea o culoare frumoasa le vom rumeni intai in tigaie. Incingem uleiul apoi rumenim prepelitele la foc iute, atat cat sa se rumeneasca usor pe fiecare parte.

Asezam prepelitele in tava, le stropim cu ulei de masline, adaugam sarea, piperul si chilli proaspat rasnite. Punem in tava crengutele de rozmarin.

Adaugam apa si vinul, acoperim tava fie cu un capac, fie cu folie de aluminiu, si dam la cuptor pentru circa 20 minute.

Cat stau preplitele la cuptor pregatim garnitura. Curatam cartofii si ii taiem in patru. Morcovii ii spalam si ii curatam. Punem cartofii si morcovii intr-un vas, acoperim cu apa, adaugam sare si ii lasam sa fiarba, la foc mic.


Cand cartofii si morcovii sunt aproape fierti ii scoatem intr-o sita, ca sa eliminam excesul de apa. Intr-o tigaie incingem untul si adaugam morcovii si cartofii. Ii lasam pana cand incep sa se caramelizeze.


Prepelitele pregatite astfel sunt minunate, fragede, aromate, iar garnitura este senzationala!



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes