ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 mar. 2019

Mancare de urzici cu usturoi


 Pentru ca este primavara, pentru ca au iesit urzicile, nu puteam sa nu pregatesc o mancare de urzici cu usturoi! Daca aveti o padure prin preajma sunteti fericiti, le puteti culege direct de la sursa, daca nu nu e nici o problema, le puteti gasi si in piete. Eu am cumparat urzicile din piata, de la o batranica, in mod normal se vand la punguta sau gramajoara, eu am luat o punguta cu urzici, pe care le-am cantarit apoi acasa.
Despre urzici, numai de bine, sunt o adevarata minune pentru sanatate si au multiple beneficii si proprietati, cea mai importanta fiind efectul de detoxifiere asupra tuturor organelor si sistemelor din organism. Nu o sa enumar eu ecum toate proprietatile, daca vreti sa aflati mai multe informatii, puteti citi aici despre sucul de urzica.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.



Ingrediente mancare de urzici cu usturoi

250 gr urzici
2 fire ceapa verde
2 linguri ulei
sare
1 lingura faina
4 catei usturoi




Mod de preparare mancare de urzici cu usturoi

Luam urzicile la mana, bucata cu bucata, si indepartam eventualele fire de iarba, si rupem coditele mai lemnoase sau radacinile.


Cam asta am indepartat eu din cele 250 grame de urzici.


 Spalam urzicile in mai multe ape. Eu le-am pus intr-o sita si le-am spalat sub jet de apa.


 Punem pe aragaz o craticioara cu apa si cand aceasta clocoteste punem urzicile pe care le vom opari bine.


 Le scoatem cu o supiera si le lasam la scurs. Cand s-au racorit putin le tocam marunt.
Zeama in care au fiert urzicile nu o aruncati, o parte din ea o veti folosi la mancare, iar ceea ce ramane o puteti bea pur si simplu, este un deoxifiant extraordinar.


Intr-o craticioara incingem uleiul si adaugam ceapa verde tocata marunt. O lasam atat cat sa isi elibereze aromele.


Adaugam urzicile tocate, completam cu apa cat sa le acopere, adaugam sare si lasam sa fiarba. Cand urzicile sunt bine fierte punem faina intr-un pahar si o desfacem cu apa rece, astfel incat sa  obtinem un rantas subtire. Adaugam rantasul si amestecam imediat ca sa incorporam si sa nu se formeze cocoloase.


Dam intr-un clocot, ca sa se gateasca faina din rantas si apoi dam deoparte. Adaugam imediat usturoiul pisat marunt si amestecam. Usturoi puteti pune mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia. Musai sa mancam mancarea de urzici cu mamaliguta!


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Pai 2,50 grame de urzici nu i mi ajung nici la o masea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt 250 gr, nu 2,50 cum ai scris tu. Si chiar si asa, daca nu iti ajung, cine te mpiedica sa faci cantitate mai mare?

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes