ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 nov. 2018

Cornulete fragede cu bors (de post)


Cornuletele fragede cu bors, asa cum o spune si denumirea, sunt deosebit de fragede si gustoase! Reteta este din caietul cu retete al mamei si m-am ferit multa vreme sa o incerc fiindca nu imi mai aminteam gustul lor nu stiu de ce faptul ca au bors in compozitie nu le facea prea prietenoase!
Nu va faceti griji, nici nu va veti da seama ca au bors in compozitie, rolul acestuia este doar sa le fragezeasca!

Va recomand si cornuletele fragede cu untura.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.  


 
Ingrediente cornulete fragede cu bors (de post)

400 gr faina
200 ml ulei
100 ml bors
7 gr drojdie uscata
1 praf sare
200 gr rahat
100 gr zahar pudra vanilat

Mod de preparare cornulete fragede cu bors (de post)





Punem intr-un bol faina, sarea si drojdia. Facem o adancitura in mijlocul aluatului si turnam uleiul si borsul.


Framantam doar atat cat sa omogenizam aluatul. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu foarte compact.


Lasam la dospit circa 30 minute apoi impartim aluatul in patru - cinci bile, fiecare dintre ele urmand sa o intindem sub forma unui disc, cu ajutorul sucitorului. Taiem aluatul mai iatai in doua, apoi in patru si la final in opt triunghiuri aproximativ egale.


Asezam cate o feliuta de rahat la baza fiecarui triunghi si rulam strans de la baza la varf. Daca nu va place rahatul il puteti inlocui cu nuca sau gem de prune simplu sau amestecat cu nuca macinata.


Asezam cornuletele obtinute in tava tapetata cu hartie de copt. Din cantitatile date  am obtinut 32 cornulete, dar daca le faceti si mai mici cred ca puteti obtine 40-45 bucati.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 30 minute. 


Cat sunt fierbinti le tavalim prin zahar pudra.


 Sunt nemaipomenit de fragede si se pastreaza foarte bine cateva zile.



Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Hallo,te felicit pt.caietul tau cu retete.Eu gatesc nemteste-ungureste,dar as incerca si unele din caietul tau.Eu locuiesc in Wiena unde nu am de ex.Bors.Cum pot sa-l produc sau cu ce pot sa-l inlocuiesc.Multumesc,cu stima Jenny

    RăspundețiȘtergere
  2. Incearca sa cauti Brottrunk.E asemanator borsului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te felicit pentru clientul tău cu rețete
    Ma inspir din rețete tale mulțumesc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes