ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 mar. 2018

Pasca cu smantana



Se apropie Pastele si cel mai asteptat preparat de pe masa de Pasti este pasca. Si cum noua ne place pasca foarte mult, in fiecare an am incercat diverse retete de pasca, si iata ca anul acesta a fost la rand pasca cu smantana, preparata dupa reteta din cartea de bucate a Sandei Marin. Combinatia dintre aluatul pufos si umplutura cremoasa, vanilata, este una de exceptie si va recomand sa o incercati! 
Mai multe retete de pasca gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

O data cu aceasta pasca, pe care am pregatit-o cu ingrediente pentru prajituri de la Dr. Oetker, demaram si editia a treia a concursului din cadrul campaniei "Bucuria de a imparti ceva bun" 
Premiul concursului consta intr-un slow cooker Crock-Pot cu capacitate de 4,7 l si vas ceramic detasabil, negru.  Ca sa va faceti o idee despre ce este vorba si cat de util este un astfel de gadget in bucatarie, gasiti cateva retete preparate la acest slow-cooker aici. (click pe cuvantul subliniat pentru reteta). Cu ajutorul acestui aparat veti pregati cele mai bune sarmale, iar fripturile vor fi incredibil de fragede, chiar si carnea de vita se va topi efectiv in gura. Eu una sunt indragostita de acest aparat!




Dar sa trecem la concursul nostru si haideti sa vedem ce trebuie sa faceti voi pentru a intra in posesia premiului.

-Sa preparati o reteta de pasca (fie aceasta reteta, fie reteta voastra preferata de pasca) si sa o pozati alaturi de produsele Dr. Oetker folosite. Arata-le si prietenilor tai folosind hastagurile #impartecevabun #pascacaietulcuretete. Sa postati apoi poza in sectiunea de comentarii din cadrul postarii concursului de pe pagina mea de facebook aici.

- Se pot posta doar poze proprii si nu pot fi imprumutate de la altcineva. Acolo unde vor exista suspiciuni se pot cere poze din timpul prepararii sau mai multe poze cu produsul final si se poate anula inscrierea

-Participantii trebuie sa aiba varsta peste 14 ani si domiciliul pe teritoriul Romaniei. 

- Concursul se va incheia in data de 31 martie la ora 21,00 si castigatorul va fi ales prin tragere la sorti

-Un participant poate castiga un singur premiu in cadrul campaniei "Bucuria de a imparti ceva bun" pe pagina mea, pe alte pagini, sau la alte editii ale campaniei

-Premiul consta intr-un slow-cooker Crock-Pot si va fi livrat castigatorului in decurs de 14 zile lucratoare prin curier si se va livra gratuit o singura data

Regulamentul  concursului il puteti gasi siin sectiunea Notes a paginii de facebook.
Succes si inspiratie dragilor!






Ingrediente pasca cu smantana

pentru aluat

400 gr faina
150 ml lapte
2 galbenusuri
100 gr zahar
un praf sare
50 ml unt topit (caldut)
7 gr drojdie uscata Dr. Oetker
esenta rom Dr. Oetker
esenta vanilie Dr. Oetker

pentru umplutura

400 gr smantana 25% grasime
3 oua
80 gr zahar pudra Dr Oetker
1 pastaie vanilie Dr Oetker




Mod de preparare pasca cu smantana

Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia, laptele caldut in care am dizolvat in prealabil zaharul si galbenusurile batute usor. Adaugam si esentele de rom si vanilie si un praf de sare.
Incepem sa framantam si adaugam putin cate putin untul. In functie de tipul de faina si de gradul de absortie al acesteia este posibil sa mai trebuiasca adaugata putina faina daca aluatul este prea moale sau sa mai adaugam putin lapte caldut daca aluatul este prea vartos. Framantam pana aluatul incepe sa faca basicute.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Rasturnam aluatul pe masa unsa cu putin ulei.



Intindem o foaie de aluat pe care o vom decupa astfel incat sa aiba acelasi diametru cu forma folosita.


Tapetam o forma cu margini detasabile cu hartie de copt (diametru forma 24 cm) Asezam discul de aluat in tava.


Din aluatul ramas modelam doua snururi cam de grosimea degetului mare si le vom rasuci intre ele.
Asezam snurul obtinut de jur imprejur in forma. Lasam la dospit circa 30 minute.


Frecam galbenusurile cu zaharul pudra.


Adaugam smantana. Este foarte important sa folositi o smantana cat mai grasa, cu minim 20% grasime.


Omogenizam apoi despicam pastaia de vanilie cu un cutit si adaugam semintele acesteia in amestecul de galbenusuri.


Batem spuma albusurile si le incoporam in amestecul de galbenusuri, folosindu-ne de o spatula.


Ungem aluatul cu galbenus batut cu putin lapte si turnam amestecul de smantana.


Coacem pasca in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 40 minute.


Lasam pasca sa se raceasca complet apoi o taiem.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes