ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 mar. 2018

Legume la cuptor


Legumele sunt binevenite in orice anotimp, au avantajul ca sunt destul de ieftine, mai ales in plin sezon, in plus aduc organismului aportul necesar de vitamine si nutrienti.
Legumele la cuptor sunt perfecte atat in perioada postului dar pot reprezenta si garnitura ideala alaturi de carnea de pui sau de peste.
Usor  de pregatit, legumele la cuptor sunt perfecte si pentru o cina tarzie dupa o zi de munca, dar si pentru un pranz de duminica. In afara de faptul ca acum, in perioada postului le puteti consuma ca atare, va recomand si dorada la cuptor pe pat de  legume sau pulpe de pui pe pat de legume. Mai multe retete cu legume gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.

Ingrediente legume la cuptor

1 vanata
2-3 dovlecei
2-3 cepe rosii
1-2 ardei capia
10-15 rosii cherry
1 capatana de usturoi
4-5 linguri ulei de masline
sare de mare
piper mozaic
cimbru sau oregano




Mod de preparare legume la cuptor

Evident puteti folosi orice legume doriti, in functie de ce gasiti la piata sau ce aveti prin frigider, eu am ajuns la aceasta combinatie din doua motive: gustul deosebit si faptul ca se gatesc foarte repede!  
Spalam dovlecelul si vinetele fara sa le curatam insa de coaja. Spalam rosiile si le indepartam coditele. Curatam ceapa si o taiem rondele.
Punem toate legumele intr-o tava incapatoare. Stropim cu ulei de masline si asezonam cu sare de mare si piper mozaic, proaspat rasnit. Optional puteti adauga si cateva crengute de cimbrisor sau oregano.
Daca folositi usturoi taiati capatana in doua si o asezati si pe ea in tava.



Acoperim cu o folie, sau punem capacul daca tava este prevazuta cu capac, si dam la cuptor pentru 15 minute, la 250grade. Dupa cele 15 minute dam deoparte folia si punem egumele din nou la cuptor, pentru circa 5-10 minute.
Legumele gatite astfel sunt minunate alaturi de peste dar si alaturi de carnea de pui.





Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes