ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 mar. 2018

Blini cu pate de ton


De sarbatori cu totii ne dorim ca masa noastra sa fie cat mai bogata, si sa pregatim o multime de bunatati cu care sa ii rasfatam pe cei dragi. Dar cum timpul nu este intotdeauna in favoarea noastra, avem nevoie de solutii care sa ne scoata din impas.
Pentru mine aperitivele au fost intotdeauna solutia salvatoare, mai ales sub forma unui bufet suedez, pentru ca iti dau foarte multa libertate, se pregatesc foarte repede, si au avantajul ca o data aduse la masa te poti bucura in liniste de compania invitatilor, fara sa fie nevoie sa faci o multime de drumuri la bucatarie. Unde mai pui arata atat de bine si sunt atat de gustoase incat toata lumea le va aprecia! 
Pentru ca se aropie Floriile, Pastele catolic si cel ortodox, Sf. Gheorghe, am pregatit ca sugestie pentru voi cateva aperitive gustoase, satioase si elegante, ce vor face cinste oricarei mese de sarbatoare.
Eu am ales ca vedeta pentru aperitivele mele gama de pateuri cu ton de la RIO Mare, pentru ca iubesc tonul, pentru ca iubesc produsele astea - cu siguranta cele mai bune de pe piata, si pentru ca imi dau libertatea sa  "ma joc" in farfurie exact asa cum imi place mie.
Si pentru ca am avut cinci sortimente de pate: Pate Soft cu ton si Pate soft cu chilli, Pate Rustico cu masline, Pate Rustico cu rosii si Pate Rustico cu ardei, am pregatit niste aperitive simple, in cinci variante. In caz ca va intrebati, preferatul meu este fara indoiala Pate Rustico cu ton si ardei dar si Pate Soft cu ton, pur si simplu le iubesc si nu exagerez cu  nimic cand spun asta!
Pentru aperitivele de astazi am folosit ca baza niste blini, mini clatite aperitiv originare din bucataria rusa, insa ca sa fie totul si mai rapid puteti folosi ca baza crackersi, felii de paine prajita, felii de castravete, felii de lamaie, biscuiti aperitiv cu parmezan sau minitarte sarate. Daca doriti sa le pregatiti in post, de Florii de pilda, puteti folosi ca baza produse de post.
Mini-clatitele aperitiv le-am pregatit cu cateva ore inainte de sosirea invitatilor, dar le puteti pregati chiar si cu o seara inainte.


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.




Ingrediente blini cu Pate de ton RIO Mare

pentru blini

2 oua
120 ml lapte
50 gr unt topit
120 gr faina
5 gr drojdie uscata
1/2 lingurita sare

pentru decor

1 Pate Soft cu ton de la RIO Mare
1 Pate Soft cu chilli RIO Mare
1 Pate Rustico de ton cu ardei RIO Mare
1 Pate Rustico de ton cu rosii RIO Mare
1 Pate Rustico de ton cu masline RIO Mare
ceapa verde, marar verde
felii de masline, felii de lamaie
ardei iute, ardei gras, rosii cherry







Mod de preparare blini cu Pate de ton Rio Mare

Batm galbenusurile cu laptele si untul topit. Adaugam faina, sarea si drojdia si lasam la dospit jumatate de ora.
Adaugam albusurile batute spuma tare si le incorporam cu ajutorul unei spatule.


Intr-o tigaie antiaderenta, unsa  cu foarte putin ulei si bine incinsa, vom pune cate o lingurita din compozitie, lasand putin loc intre ele. Cand incep sa faca bule in aluat e semn ca trebuie sa le intoarcem pe partea cealalta.


Coacem si pe cealalta parte pana se rumenesc frumos.



Le lasam deoparte sa se rumeneasca. Din compozitia data am obtinut 30 bucati, depinde insa si cat de mari le faceti.


Cat le lasam la racit pregatim decorul: tocam ceapa, feliem maslinele, ardeiul, lamaia si taiem sferturi rosiile cherry. 

Pregatim Pateurile cu ton de la RIO Mare.


Aveti grija, nu le desfaceti decat in momentul in care le veti sprita pe blini, pentru ca riscati sa nu mai aveti cu ce pregati aperitivele! O sa fiti tentati sa tot gustati din fiecare, eu recunosc, nu m-am putut abtine si am dat iama in cel cu ardei, preferatul meu!


Spritam pateul folosind duiuri diferite. Evident, il puteti pune si cu lingurita sau cu o punga taiata la un capat, insa astfel vor arata mult mai elegant. 
Aperitivele trebuiesc pregatite cu circa 30 minute inainte de a le aduce la masa pentru ca se oxideaza destul de repede si vor avea un aspect neplacut.


Decoram dupa imaginatie.



Pofta buna s-aveti!

Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes