ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 aug. 2017

Ardei copti in sos de smantana


 Ardeii copti in sos de smantana sunt o mancare foarte gustoasa, de vara, dar pe care o putem pregati chiar si iarna, daca punem ardei copti la congelator.  Daca faceti si o mamaliguta alaturi vor fi si mai gustosi!



Ingrediente ardei copti in sos de smantana:

2 kg ardei capia
400 ml smantana
1 capa
4-5 linguri ulei
100 ml apa
1 lingura faina (optional)
1 legatura patrunjel
sare, piper



Mod de preparare ardei copti in sos de smantana:

Alegem ardei capia rosii si carnosi pe care ii vom coace:


 Ardeii copti ii punem intr-un vas, ii presaram cu sare si punem un capac deasupra. Ii lasam astfel 15 minute apoi ii curatam de pielita.


Curatam ardeii si de cotoare si seminte  si ii taiem fasii.


Calim ceapa in uliul incins, doar atat cat sa se inmoaie, apoi adaugam ardeii copti si apa si ii lasam sa foarba cateva minute, cat sa se mai inmoaie putin ardeii.


Adaugam smantana, sarea si piperul si dam in doua-trei clocote.  La final, daca vi se pare ca sosul este prea subtire desfaceti faina in cateva linguri de apa si adaugati in sos, amestecand continuu pana cand acesta se va ingrosa usor. Aceasta etapa este obtionala.


Dam deoparte si adaugam patrunjel verde tocat marunt. Este foarte buna cu mamaliguta.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Da am învățat multe din caietul cu rețete, am pus în practică în mare parte din rețete și chiar cu succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc mult pentru rețetă

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes