ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 mar. 2017

Prajitura marmorata cu piersici


Se apropie ziua de 8 martie, ziua mamei, o zi plina de incarcatura emotionala, o zi in care intr-un fel sau altul incercam sa ii aducem un omagiu mamei!
Desi de la an la an toate aceste sarbatori isi pierd din semnificatie totusi cele mai apreciate sunt darurile de suflet, cele cu valoare sentimentala, acelea ce contribuie la bagajul nostru de amintiri.
Astazi pentru mama am pregatit o prajitura in culorile martisorului, cu jumatati de piersica, o prajitura delicioasa pe care cu siguranta mama o va aprecia foarte mult!
Si ce altceva puteam folosi decat cele mai gustoase piersici in sirop slab indulcit de la Sun Food, pentru ca, asa cum v-am mai spus, consevele lor sunt suta la suta natuale iar compotul lor de piersici este la fel de gustos ca cel al mamei!






Ingrediente prajitura marmorata cu piersici:

8 albusuri
un praf sare
2 lingurite zeama lamaie
250 gr zahar pudra
200 ml ulei
200 gr faina

Mod de preparare prajitura marmorata cu piersici:




Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme.


Adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.


Adaugam uleiul si il incoropram.


Adaugam faina, omogenizam, impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam un varf cutit clorant rosu si amestecam.


Tapteam o tava cu hartie de copt (dimensiuni tava 32/45). Incepem sa pregatim prajitura Punem mai intai o lingura din aluatul alb si apoi o lingura din aluatul rosu.


Continuamin acelasi mod.


La final vom tranti putin tava de masa ca sa se niveleze si sa se repartizeze compozitia uniform in toata tava.


Asezam deasupra jumatatile de piersici bine scurse de sirop.


Dam la cuptorul preincazit pentru 30 minute la 180 grade.


Lasam sa se raceasca si apoi taiem prajitura felii.



Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Nu scrie niciaunde cu ce se colorează aluatul.colorant natural sau alimentar?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand si unde se adauga faina

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru aceasta minunata reteta,prajitura arata fantastic,abia astept sa o fac.Reteta este detaliata,pas cu pas,foarte bine explicata.Recomand celor ce nu vad bine textul,sa puna ochelari😏!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes