ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 sept. 2016

Budinca de tapioca cu ananas si zmeura



Tapioca este practic un amidon alimentar extras din planta numica manioc sau cassave ce se gaseste in special in Brazilia. Tapioca are marele avantaj ca nu contine gluten, ceea ce o face ideala pentru cei ce sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten) si este foarte bogata in nutrienti.
Tapioca se gaseste in comert sub forma de faina, fulgi sau perle, este ideala in prepararea budincilor dar si ca agent de ingrosare pentru sosuri, ciorbe, prajituri, etc.
Este recomandata de la 6 luni, doar ca in acest caz in loc de indulcitori o puteti amesteca cu piure de fructe, banane sau pere de exemplu. 
Eu am pregatit budinca de tapioca cu ananas si zmeura pentru ca sunt preferatele copiilor si evident am folosit deliciosul ananas bucati in sirop slab indulcit de la prietenii mei de la Sun Food!



Ingrediente:

1 cana perle de  tapioca
3 cani lapte
3 linguri miere albine
3 linguri zmeura




Mod de preparare:

Fierbem laptele impreuna cu tapioca circa 5-6 minute. Nu conteaza ce dimensiune are cana cu care masuram, proportia de baza este o cana tapioca la trei cani lichid, important este sa masurati cu aceeasi cana. 
Perlele de tapioca vor deveni translucide. Adaugam mierea de albine si amestecam.


Lasam sa se racoreasca usor si adaugam cuburile de ananas si zmeura.


Amestecam si servim budinca in boluri sau in cupe. Este foarte buna atat calda cat si rece. 



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Nu am gatit nici o data cu tapioca. Arata foarte apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios. Ca toate retele de pe blog, de altfel. Gatesc destul de des, sunt innebunita dupa dulciuri si sunt in cautare de retete care sa ma surprinda. Aceasta este una dintre ele. Deabia astept sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes