ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 apr. 2016

Sfaturi privind curatenia de primavara si un concurs pentru voi!


A venit primavara si odata cu ea a venit timpul sa facem curatenie atat in suflet cat si in case! Prin traditie, inainte de Pasti, in perioada Postului curatam trupul dar curatam si casa ca sa asteptam Pastele su sufletul  curat si cu inima deschisa. 
Atunci cand esti o gospodina moderna si incerci din rasputeri sa te imparti intre un serviciu solicitant, treburile casnice si doi copii nazdravani curatenia poate deveni o provocare, insa daca esti bine organizat si ai si produsele potrivite la indemana totul va deveni o joaca de copil!

Inainte sa va povestesc despre ajutoarele mele la curatenie o sa va dezvalui cateva secrete simple pentru a reusi sa faceti curatenie eficienta:

  • Fiti organizati si faceti dinainte un plan de bataie! Eu fac curatenie atunci cand copiii nu sunt acasa, incep intotdeauna cu camera de zi, continui cu dormitorul si holul, urmeaza apoi bucataria si baia iar la final las balcoanele. (unii fac exact invers, nu e o regula, voi faceti asa cum credeti ca va  este mai bine) Daca aveti mai putin timp la dispozitie puteti sa faceti curatenia pe parcursul mai multor zile stabilind in fiecare zi in ce camera veti face.
  • Asigura-te ca ai tot ceea ce iti trebuie, eventual pregateste pe o masuta toate produsele de curatenie ce iti sunt necesare ca sa le ai la indemana. 
  • Inainte de a incepe curatenia baga la spalat perdelele, draperiile, scoate covoarele ca sa le bati, daca este cazul spala pernele sau pilotele.
  • Incepe intotdeauna cu partea de sus a camerei continuand pana la nivelul podelei si abia la final cand ai terminat toata camera de curatat, ai spalat geamurile si ai sters si praful aspira si spala pe jos.
  • Usureaza-ti munca, atunci cand faci curat in sertare (atat cele din bucatarie cat si cele de la mobila de sufragerie sau sifoniere) arunca sau daruieste ceea ce nu iti mai este de folos, cu cat va fi mai aglomerat cu ata titi va fi mai greu sa faci curatenie. 
  • Profita de tehnologie, daca ai o masina de spalat vase baga toate vesela la spalat, daca esti demodata si inca mai ai bibelouri le poti baga si pe ele.  Daca nu ai un aspirator bun investeste in unul, merita! Poti apoi aspira mobilierul, peretii, tapiteria, tastatura si evident pardoselile!
  • Daca ai calcat perdelele pune-le la geam, aseaza covoarele, schimba lenjeriile, aeriseste toata casa, asigura-te ca vazele sunt pline cu flori, achizitioneaza noi obiecte de decor pentru a da un suflu nou locuintei. Nu trebuie sa fie lucruri scumpe si luxoase, ci obiecte simple si de bun gust, 
  • Ai terminat? Ei bine acum te poti relaxa, curatenia de primavara nu numai ca ti-a adus o casa curata si frumoasa ci a avut un adevarat efect terapeutic pentru ca, nu-i asa, este cu mult mai relaxant sa locuiesti intr-o casa curatas i ingrijita decat in  una dezordonata si murdara.

Cum va spuneam pentru o curatenie eficienta avem nevoie si de produse de calitate pe care sa ne putem baza, iar astazi va voi povesti putin despre ele.
Am primit de curand pentru testare un pachet cu produse Asevi, produse concepute pentru curatarea si mentinerea diferitelor tipuri de suprafete. Desi auzisem de cateva ori despre ele nu le folosisem pana acum, a fost o premiera si au reprezentat  surpriza foarte placuta! 
Brandul Asevi, al carui nume provine de la initialele numelui celor cinci copii ai fondatorului a luat fiinta in Spania in 1965.  Produsele Asevi din gama pentru curatenie casnica le puteti vedea aici

Primul pe care l-am incercat a fost Detergentul pentru pardoseli superconcentrat cu miros de portocala, un detergent pe care eu l-am folosit atat pentru parchetul din sufragerie si dormitor cat si pentru gresia din hol, bucatarie si baie!  Primul care a iesit in evidenta a fost mirosul extraordinar de placut  dar si faptul ca a curatat foarte bine chiar si in bucatarie in zoona argazului unde se mai intampla uneori sa cada stropi de ulei sau resturi de mancare. Mirosul nu doar ca este foarte placut, este si foarte persistent, asa ca nici nu mai aveti nevoie de odorizant de camera daca veti folosi zilnic acest detergent!


Cel de al doilea produs testat a  fost Degresantul Asevi, un degresant foarte puternic cu spuma activa si cu pulverizator, ce s-a dovedit a fi foarte eficient in curatarea plitei si a hotei! Degresantul este ideal pentru toate suprafetele cu depuneri de grasime: aragaz, hota, cuptor, gresie, faianta, mobilier de bucatarie, etc




O alta surpriza placuta a constituit-o Asevi anticalcar. La bucatarie dar si la baie pe robineti intotdeauna se depune calcarul. In imaginea de mai jos puteti vedea depunerile de calcar de pe robinet.


Ei bine pulverizati Asevi anticalcar, lasati cateva minute sa actioneze (prima imagine)  si apoi curatati cu o laveta si veti vedea cum depunerile vor disparea (a doua imagine).



In baie am o maaare problema. Unul dintre pereti este situat la exterior, nu este nici izolat, atunci cand fac dus zilnic patru persoane se formeaza mult abur si oricat ai aerisi inevitabil rosturile se incarca de mizerie si uneori si chiar si de urme de mucegai. (prima imagine)
Cu Asevi solutie pentru rosturi am scapat si de problema asta foarte simplu. Am aplicat putina solutie pe rosturi, am lasat sa actioneze si  apoi am sters cu un burete si am clatit cu apa din abundenta. Rosturile au ramas albe si curate (imaginea a doua) La fel am procedat si cu gresia din bucatarie din zona aragazului unde rosturile erau mai murdare decat  in restul camerei.


Un alt produs pe care l-am testat si de care vreau sa va spun si voua este Odorizantul pentru suprafete care se aplica in zona C-ului imediat dupa ce am curatat toaleta si am spalat pe jos in jurul ei. Dezinfecteaza si totdata are un miros extraordinar de placut care se mentine pana la 24 ore, eu ma declar nespus de fericita sa descopar acest produs, mamele de baieti cu siguranta stiu de ce :D 

Mopul Asevi mi-a placut iarasi foarte mult pentru ca nu lasa scame si absoarbe foarte bine apa.
Si ultimul produs testat a fost Asevi solutie de curatat universala cu putere degresanta si igienizanta! Practic acest produs le poate inlocui pe toate celelalte, acesta fiind un produs ideal atat pentru curatarea suprafetelor de diverse tipuri cat si pentru curatarea obiectelor sanitare sau a mobilierului de bucatarie. Pe langa efectul de durata lasa si un miros placut. 

Cu sigurant eu voi ramane fan convins Asevi, pentru mine produsele astea au fost o adevarata revelatie si era musai sa impartasesc si cu voi aceasta descoperire. Cu produsele Asevi vei termina mai repede si mai bine curatenia de primavara si astfel iti va ramane mai mult timp pentru tine! 

CONCURS!

Si pentru ca se apropie sarbatorile pascale si cu siguranta  si voi faceti curatenia de primavara, impreuna cu Asevi am pregatit o supriza pentru voi, un pachet cu produse de curatenie ar putea fi al vostru, facandu-va astfel curatenia de primavara mai usoara si mai eficienta!

Ce trebuie sa faceti voi? 


  • Dati share public pe pagina de facebook la aceasta postare (butonul de share il gasiti in partea de jos a postarii) 
  • Lasati un comentariu in care sa ne dezvaluiti cateva trucuri despre cum poti termina mai usor si mai eficient curatenia de sarbatori! Nu uitati sa va scrieti si numele, altfel participarea nu poate fi valida!


Pot participa la concurs si cei care locuiesc in strainatate cu conditia ca, in cazul unui castig, sa dea o adresa valida din Romania (rude, prieteni). O conditie este si sa aveti peste 18 ani.
Perioada de desfasurare a concursului este 8-21 aprilie. Castigatorul va fi ales de mine si voi tine cont la jurizare de creativitatea si originalitatea comentariilor voastre.  Numele castigatorului va fi publicat pe blog in data de 22 aprilie

Astept cu nerabdare sfaturile si trucurile voastre si va urez succes si inspiratie!

Distribuie daca iti place:

74 de comentarii :

  1. nu am trucuri folosesc produse bune pentru a ma ajuta sa termin sunt inebunita dupa detergentul de pardoseli de la asivi am si mici ajutoare fetitele mele de 6 si 3 ani

    RăspundețiȘtergere
  2. Produsele sunt excelente le-am folosit si am fost multumita de calitatea lor iar ca si pret sunt rezinabile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa te rog frumos sa isi lasi si numele, pentru ca altfel participarea la concurs nu poate fi valida!

      Ștergere
  3. Share: https://www.facebook.com/popescu.cristina.167/posts/10206653830323962?pnref=story
    MAi intai imi fac o lista cu ce am de facut. Incep cu geamurile, pe care le spal si apoi le sterg cu ziar, pentru a deveni limpezi. Apoi spal perdelele si sterg praful in biblioteca plina de carti. Copiii isi fac curat la jucarii, donand u-le pe cele pe care nu le mai folosesc. Covoarele le dau la curatat, ca sa pos curata in liniste gresia si parchetul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cateva trucuri pentru a termina mai usor curatenia:
    -sa folosim produse de calitate
    - sa incepem curatenia asa cum spuneati si dv-stra de sus in jos ( incepem cu peretii, terminam cu podeaua
    -Incercati sa folositi otetul - este o substanta buna, ieftina cu care puteti curata bucataria, baia, geamurile
    -pentru improspatarea culorilor la covoare, periati cu apa si sare grunjoasa
    -curatati intotdeauna dupa folosire: vasele, chiuveta, aragazul, cada. In felul acesta curatenia se pastreaza mai usor.
    -foarte important este si implicarea pe cat posibil a tuturor membrilor familiei
    Va doresc un Paste fericit, imbogatit de aroma bucatelor traditionale.Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca sa putem termina usor curatenia avem nevoie, in primul rand, de organizare si apoi de produse de calitate!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Curatenia de Pasti poate fii rapida daca esti o persoana organizata! I n cazul in care ai un serviciu care te solicita in permanenta, fa-ti o lista cu ceea ce ai putea face zilnic! Putin cate putin, apucandu-te din timp, pana in pragul sarbatorilor este gata toata curatenia! Secretul: Organizarea este foarte importanta!!! 😉

    RăspundețiȘtergere
  7. folosesc produse de calitate pe care m-am bazat si in alte situatii si au dat roade si de ce nu ajutorul celor dragi, unde-s multi puterea creste

    RăspundețiȘtergere
  8. Facebook: Samuel si Mariana Lata
    Ca sa terminam repede e clar ca e nevoie de mai multe maini asa ca apelez la sotul meu care ma ajuta in toate..si la produse care dizolva murdaria foarte repede.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma numesc Viorica Kerekes si de Sarbatori imi adun familia si ne mobilizam fiecare pe cate un obiectiv,ascultam muzica si cantam,iar asa reusim sa terminam mai repede ce ne-am propus.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cea mai eficientă abordare este segmentarea lucrurilor pe care trebuie să le faci, pentru că până la urmă, organizarea este totul. Împarte curăţenia pe diverse zone şi etape. Cel mai simplu este să ai rafturi şi cutii tematice. Dacă vrei ca locuinţa ta să fie ordonată iar curăţenia foarte uşor de întreţinut, trebuie să renunţi la lucrurile inutile si greu de curatat

    RăspundețiȘtergere
  11. La mine curatenia de primavara incepe cu mult inainte de Paste, pentru ca incep cu locurile „dosnice”: sertarul cu acte, noptierele cu medicamente si cosmetice,camara... unde fac o selectie riguroasa si le mai „usurez” de obicte inutile sau expirate. La fel fac apoi cu sifoniere, dresing, biblioteca (mai dau din carti), balcoane. Greul incepe cand incep curatenia efectiva: dat perdelele jos, scuturati peretii, sters greamuri, spalat cuverturi etc. Pentru toate astea imi rezerv vreo doua zile full time, pentru ca imediat trebuie facuta curatenia la pardoseli, faianta, mobila si canapele, sa ma si apuc de asezat totul la loc. Produsele de curatenie le am intr-un cos pe care il port dupa mine prin camere. Inainte de Florii treaba e gata, pentru ca in ultima saptamana fac aprovizionare si gatesc. Ador perioada asta!

    RăspundețiȘtergere
  12. ma gandesc dinainte ce vreau sa fac si imi organizez treaba pe zile

    RăspundețiȘtergere
  13. La curatenia generala ma ajuta mult sotul meu si ne organizam facnd prima data camerele si la urma baia si bucataria dar merge repede :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragă Vio, după tot ce ne-ai prezentat ar fi inutil să mai adaug ceva, pentru că nu știu ce trucuri am putea avea pentru a desăvârși curățenia de primăvară, în afară de produsele de calitate prezentate și de organizarea operațiunii în sine, pe care ai prezentat-o impecabil!
    Pentru unele gospodine ocupate, un truc ar fi să găsească făcută toată curățenia când vor ajunge seara acasă, însă asta ar fi mai degrabă magie...
    Pentru alte gospodine, ar fi utile niște ajutoare...mai mici sau mai mari, nu contează....
    Pentru mine, singurul "truc" care funcționează de mulți ani încoace este obiceiul de a face cu drag absolut totul. Când faci din toată inima ceva, lucrul iese bine, efortul nu se simte, iar epuizarea este nesemnificativă față de satisfacția finală. La fel ca atunci când gătești și mâncarea ta iese "wow" pentru că este făcută cu drag și nu pentru că ar avea vreun ingredient secret, așa cum cred unii...
    Curățenia de primăvară este poate, puțin mai deosebită față de altele, pentru că vine cu împrospătarea sufletului prin post și cu trezirea la viață a naturii. Așa că, de ce nu ne-am folosi de acest truc simplu și la îndemâna tuturor, și anume acela de a face lucrurile punând suflet și dragoste în tot, inclusiv în activitatea de curățenie? Pe vremuri, mama făcea curățenie cântând....
    În definitiv, postul ne face curățenie în suflet, iar noi facem curățenie în locul în care trăim, așa că, pare mai degrabă un lucru firesc, decât o datorie!
    Așa că, spor la treabă tuturor!
    PS: nu am cont de fb, știu că nu îndeplinesc condiția de participare și înscriere la concurs, însă, de multe ori câstigi dăruind, nu neapărat primind un premiu.
    Îți mulțumesc pentru toate rețetele tale minunate care m-au încântat și m-au scos de multe ori din impas.
    Te salut și îți transmit din toată inima numai gânduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună ziua. Folosesc frecvent aceasta gama de produse de curățenie. Sunt foarte bune, curata impecabil și intr-un timp foarte scurt.

    RăspundețiȘtergere
  16. Uneori avem nevoie de curățenie sufletească. Am devenit prea murdari, din pacate, iar această murdărie nu se poate curăța cu nici un detergent. Oameni dragi fiți mai buni, fiți mai darnici, fiți mai politicoși..... Și acum să trecem la subiect. Erau timpuri în care mă agitama, făceam liste și listute cu ce să cumpăr, de unde să încep. Erau vremuri în care nu se găseau atâtea produse dar făceam casa "bec". Pe urmă au început să apară detergenți pentru fiecare pas din curățenie. Uneori curățenia ținea de la câteva zile la câteva săptămâni. Serviciul și pe urmă vârstă și-au spus cuvântul. La o casă mare sunt multe de făcut, de la vitrine la perdele, de la covoare la pereți..... Acum, din fericire am o doamnă care mă ajută. Vârsta, bat-o vină. Eu vă doresc tuturor sănătate și încercați să vă menajări pentru că, vorba bunicii, sărbătorile nu vin cu bâta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru curatenia de primavara imi tin alaturi , la indemana produse de calitate! Apoi fiecare membru are deja stabilit planul de bataie.Totul trebuie sa sclipeasca de curatenie si daca munca e facuta cu drag asa va fi !

    RăspundețiȘtergere
  18. folosesc produse care stiu ca sunt eficiente, planific din timp ce fac prima data

    RăspundețiȘtergere
  19. Share https://www.facebook.com/vochineci.nikoleta/posts/1042383055800239?pnref=story
    Trucurile mele pt a termina mai usor si mai eficient curatenia de sarbatori sunt:In primul rand imi organizez timpul pt a sti exact cu ce sa incep si cu ce sa termin sarcinile.Dupa aceea ma asigur ca am tot ce imi trebuie pt curatenie.Lucrez in echipa (adica cu sotul meu)pt a termina repede.

    RăspundețiȘtergere
  20. Numele meu este Aghinitei Maria, am citit sfaturile si as vrea sa spun eu cateva, pentru o curatenie de Paste si anume: este necesar in primul rand sa te organizezi; sa incepi mai devreme ca sa nu te aglomerezi si sa fii f. obosita de sarbatori; sa incepi curatenia de sus geamuri, pereti, podele; sa antrenezi si membrii familiei;sa cureti si sa pui la loc totul,imediat ce ai folosit. Cateva trucuri: urmele de pix de pe canapele se sterg prin frecare cu o carpa muiata in lapte; vasele de cupru se curata cu sare si otet; scapi de aburul de pe oglinda la baie frecand cu o felie de castravete si in baie va pluti un miros proaspat; cuptorul cu miro unde se curata punand un vas cu apa si o lamaie taiata in doua 3 minute, lasi apoi 5 minute si cureti cu laveta curata.

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumim pentru sfaturi!De unde ai cumparat produsele asevi?
    Un alt produs foarte bun testat de mine pentru curatenie este crema RAPIDO.

    RăspundețiȘtergere
  22. fb:https://www.facebook.com/alinaflorentina.hurmuz
    share:https://www.facebook.com/alinaflorentina.hurmuz/posts/962787903798231
    pentru covoare la curata pe langa solutie adaug un pic de otet,sterg praful cu balsam de rufe,geamurile cu ziare pentru calcarul depus pe robinete le curat cu o pasta fosrmata din zeama de lamaie si bicarbonat sunt foarte multe .

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna! fb Maria Ene
    share https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=558443997677001&id=100005342163092&pnref=stor
    Folosesc produse de calitate pentru a mi usura munca

    RăspundețiȘtergere
  24. Ca sa fac repede curatenie de primavara, golesc camerele, sau mut toata mobila in mijlocul camerei si ma apuc de curatat:)

    RăspundețiȘtergere
  25. Apelez la produsele pe care deja le cunosc si care m-au ajutat in orice situatie

    RăspundețiȘtergere
  26. Totul este sa te apuci de curatenie din timp,sa folosesti produse de calitate si sa iti mobilizezi toata familia sa participe la curatenie.

    RăspundețiȘtergere
  27. Dragomir Raluca Magdalena10 aprilie, 2016 11:21

    Folosesc produse de calitate pentru a mi usura munca!

    RăspundețiȘtergere
  28. Curatenia mi se pare mult mai usoara daca folosesc produse de calitate, cum sunt cele marca ASEVI !

    RăspundețiȘtergere
  29. Folosesc ca si trucuri,sa le zicem asa, bicarbonatul de sodiu pentru curatirea frigiderului,otetul pentru covoare si geamuri ,pentru tacamurile de inox si chiuveta folosesc zeama de lamaie.Ideea este sa te siorganizezi pentru a-ti ajunge timpul sa faci curatenie!

    RăspundețiȘtergere
  30. https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fshar.es%2F1jtEbq&t=%0ASfaturi+privind+curatenia+de+primavara+si+un+concurs+pentru+voi%21%0A
    Fb Iosip Maria Folosesc doar produse de curatenie de calitate.Incep curatenia din timp, orgamnizat.

    RăspundețiȘtergere
  31. Felicia Maciuca Câteva trucuri: bicarbonatul de sodiu folosit intens la curățarea cuptorului dar si la desfundarea chiuvetele din bucatarie

    RăspundețiȘtergere
  32. Produsele descrise si recomandate de dvs nu le-am incercat inca dar daca le voi castiga sigur imi vor fi de un real folos la curatenie de primavara. Nu stiu daca mie neaparat sau sotului care este foarte activ alaturi de mine bineinteles la curatenie ca dealtfel la tot si la toate de 25 ani de casatorie (vezi petrecerea NUNTA de Argint din iulie 13 2016). Va doresc tuturar spor la curatenie

    RăspundețiȘtergere
  33. Sincera sa fiu,la varsta mea ar fi trebuit sa am multe trucuri la curatenie dar nu am;doar geamurlie le sterg asa cum le stergeam la mama acasa cu otet si ziare iar aragazul,cuptorul cu microunde cu bicarbonat si otet;in rest toate gospodinele ar trebui sa foloseasca produse de buna calitate pentru ca altfel munca e in zadar!
    Iancu Lubita

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu le am testat, dar vreau sa le incerc cat mai curand.Arsene Daniela

    RăspundețiȘtergere
  35. Termin curatenia mai rapid daca sunt ajutata de baietii mei, dar neaparat daca am si produse de buna calitate cum sunt cele de la ASEVI .
    Maria Udrea ( Merisor)

    RăspundețiȘtergere
  36. In primul rand, ma apuc de curatenie cand nu sunt copiii acasa. Si apoi sa fie o zi cu soare. Nu stiu cum, dar mie atunci imi vine sa fac curatenie, cand e si afara frumos. Eu incep mereu cu sortatul hainelor de iarna si lucrurilor care le putem dona.
    Un sfat pentru cei cu copii mici: sa curete zonele la care au si ei acces cu bicarbonat de sodiu si otet.

    RăspundețiȘtergere
  37. Numele meu e Roxi. Trucul meu e muzica. Dau la maxim și mă mișc ca furnica 💜

    RăspundețiȘtergere
  38. Am iesit din casa si mirosea atat de frumos , nimic din ce cunosteam nu avea acel miros , am vazut ca in holul blocului era spalat recent , era ud pe jos , am tras concluzia ca doar de la solutia de spalat pe jos .Cu prima ocazie am intrebat o pe d /na ce se ocupa de curatenie cu ce a spalat ...cu Asevi mi a spus si mi a spus de unde il pot cumpara . L am cumparat si sunt foarte incantata , miroase toata casa de te omoara acel miros frumos , cald , placut ...din pacate nu l am gasit decat pe cel pentru pardoseli , caut si celalalte produse .

    RăspundețiȘtergere
  39. Secretul meu este sa folosesc produse de calitate care ma ajuta sa termin mai repede si mai ales care isi pastreaza mirosul pentru prospetime indelungata. Am incercat solutia pentru spalat pe jos si picaturile pentru wc ASEVI si in mod sigur nu voi renunta niciodata sa le folosesc. Micas Codruta.

    RăspundețiȘtergere
  40. Mulțumesc pentru invitație �� îmi plac produsele "puse la bătaie" �� Nu știu dacă poate fi catalogat truc �� faptul ca atunci cand m-a pregătesc pt curățenia mare, in primul rând îmi achiziționez produsele de curățenie...m-a organizez si încep curățenia cu spațiile mici din casa( cămara;baie) apoi dormitoare, living, holuri si ultima este întotdeauna bucătăria �� pentru ca aici am cel mai puțin de lucru , referitor la curățenie ��, fiind spațiul in care îmi petrec cel mai mult timp �� este menținut curat tot timpul.

    RăspundețiȘtergere
  41. Facebook Diana Nicoleta Anton https://www.facebook.com/diana.n.anton
    Trucuri pt curatenie rapida nu am! Insa respect regula de aur a bunicii ... curatenia se intretine! Mai exact, in fiecare zi fac mici retusuri la igiena casei, saptamanal am zi de curatenie cu familia (ca toti facem deranj) , cand toaaata casa se ia la puricat. Astfel ca, de paste si de craciun fac cam urmatoarele: umblu in toaate colturile casei, iau la mana sertare si sertarele, stand la casa sunt nevoita sa iau la mana si curtea, geamurile exterioare, un loc sensibil este debaraua de sub scara ce duce la etaj si unde, din lene, baietii mei depoziteaza chestii de la masini si pe care mama, de doua ori pe an le ia la mana (cu mare scandal). Se curata toaaata vesela (cu temeinicie - chiar daca este spalata si curatata dupa fiecare folosire, dar sunt unele ce nu se folosesc des si astfel vor fi si ele improspatate). Pare greu dar nu e deloc! Max o saptamana, cu covoare spalate cu tot! Pt ca restul se fac mereu si nu apuca sa fie imbacsite. :)

    RăspundețiȘtergere
  42. Pentru curatenia de primavara avem nevoie de o buna organizare,rabdare si produse de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  43. fb-carmen marilena tender,Organizarea este secretul meu,structurez totul pe zile:azi sterg geamurile,mainile usile,si tot asa.Un alt truc ar fi folosirea produselor de calitate,care chiar curata si igienizeaza casa.Multumim pt concurs!

    RăspundețiȘtergere
  44. Pentru o curatenie mai usoara si mai placuta este sa te apunci din timp, ca altfel risti sa fii stresat ca nu termini totul la timp, in al doilea rand, daca folosim produse de calitate munca noastra devine mai usoara, iar in al treilea rand daca ai si ajutoare pe langa tine, curatenia devine o placere si o distractie. In cazul meu, am prima si a treia varianta, produsele de calitate nu sunt tocmai pentru buzunarul meu, asa ca mai folosesc trucuri: geamurile cu ziare, aragazul cu bicarbonat de sodiu si otet, microunda cu lamaie si restul cu solutii de care imi pot permite sa le cumpar! :)
    Daniela Gherca

    RăspundețiȘtergere
  45. link share: https://www.facebook.com/anca.gabriela.9400/posts/1031554543580906?pnref=story
    eu folosesc otet pentru caratarea frigiderului.
    Nume: Lupu Anca Gabriela

    RăspundețiȘtergere
  46. Secretul este organizarea, eventual punctat fiecare pas. Mie imi place foarte mult sa pun perdelele ude pe sina. Daca sunt spalate la temperatura mica si cu mult balsam nici nu e nevoie sa le calc.
    Georgiana Popa Stroe

    RăspundețiȘtergere
  47. Produsele descrise si recomandate de dvs nu le-am incercat inca dar daca le voi castiga sigur imi vor fi de un real folos la curatenie de primavara.

    RăspundețiȘtergere
  48. Share https://www.facebook.com/veronica.cretu.7/posts/1003571343012945?pnref=story

    Facebook Cretu Veronica
    https://www.facebook.com/veronica.cretu.7
    Pentru a termina curatenia de sarbatori intr-un timp cat mai scurt folosesc produse de buna calitate cu efect rapid si de durata.Apelez la ajutorul membrilor familiei si totul este gata in cel mult 2 zile.

    RăspundețiȘtergere
  49. Ma organizez si incep din timp curatenia. Incep cu geamurile, perdelele; spalatul lor mi se pare cea mai grea problema, apoi iau sistematic fiecare camera folosind produse de curatenie de calitate.
    https://www.facebook.com/martonmonica/posts/879383915521700?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  50. Mama mea avea o vorba: curatenia se face usor,dar se mentine greu.In primul curatenia incepe cu produse de calitate si nu se lasa aproape de sarbatori.Iata cateva trucuri pentru curatenie:Sucul de lamaie indeparteaza rugina,bicarbonatul de sodiu sterge petele de grasime de pe vase,curata cada si chiuveta si indeparteaza mirosul neplacut din frigider,sarea grunjoasa (cea de muraturi) curata si improspateaza covoarele.

    Ioana Serban :https://www.facebook.com/ioana.serban.18

    RăspundețiȘtergere
  51. Enache Gabriela13 aprilie, 2016 08:38

    Curatenia generala de sarbatori este o joaca atunci cand iti sar in ajutor produse de calitate. De cand am descoperit produsele Asevi, efortul meu s-a diminuat considerabil, practic solutiile fac curatenie singure.

    RăspundețiȘtergere
  52. Nu le am incercat produsele dar mi as dori,ca si trucuri folosesc binecunoscutul bicarbonat ,lamaie si otetul.

    RăspundețiȘtergere
  53. Lucrul in echipa ma ajuta sa termin mai repede curatenia. Facem o regula din impartirea treburilor casnice.Daca nu am toate produsele necesare, improvizez pe loc din produse naturale. Lamaile, otetul, bicarbonatul de sodiu sunt cei trei regi eco ai curateniei, asa ca le folosesc la aproape orice (curatarea chiuvetelor si a bateriilor, curatarea exteriorului aparatelor electrocasnice, curatarea pardoselii etc).

    RăspundețiȘtergere
  54. Prima regula pentru a termina cat mai repede curatenia este sa "alung" pe toata lumea afara , la joaca , la plimbare. Nu de alta dar fetita mea e dornica sa ma ajute cu aspirator, cu sters praf dar fiind micuta ajutorul ei nu prea imi este de mare ajutor :) .
    In rest, de obicei incep curatenia din dormitor si o termin la baie, unde se aduna toate hainele / lenjeriile murdare.

    RăspundețiȘtergere
  55. Folosesc produse de calitate.Produsele sunt excelente le- am folosit si am fost foarte multumita de calitatea lor.

    RăspundețiȘtergere
  56. Nistora Viorica folosesc produse de calitate si apelez la ajutorul familiei si totul merge struna

    RăspundețiȘtergere
  57. https://www.facebook.com/ph.vio/posts/1168479123172034?pnref=story
    Utilizez produse de calitate, eventual si bicarbonat, otet sau lamaie :)
    Picincu-Hobjila Viorica

    RăspundețiȘtergere
  58. Ioana alexandrescu14 aprilie, 2016 18:29

    Ca sa putem termina usor curatenia avem nevoie, in primul rand, de organizare si apoi de produse de calitate!!!

    RăspundețiȘtergere
  59. Pentru curatenie folosesc doar produse de calitate.
    https://www.facebook.com/irina.sima.3/posts/1173603349337597

    RăspundețiȘtergere
  60. Hello Vio ! na ce sa zic ?in general curatenia se intretine zilnic(stiu nu-i un secret)n-am incercat produsele ,am citit si par bune ,n-ar fi rau sa le pot testa cu ocazia acestui concurs :) aaa un secret ar fi totusi Muzica la maxim si spor la treaba ��

    RăspundețiȘtergere
  61. Curatenia de Paste se suprapune la mine cu cea de primavara. Incep intotdeauna cu dulapurile, mai exact cu interiorul acestora. De la an la an ne raman mici unele haine, sau nu ne mai plac sau tot felul de lucruri adunate peste an si nefolosite. Astfel incep cu sortarea lor si stergerea politelor din dulap. Hainele ce nu ne mai folosesc le ducem la Crucea Rosie.
    Cea mai grea incercare este pentru mine stergerea dulapurilor din buatarie, si ma refer aici la partea de sus a dulapurilor, care e acoperita de praf imbibat cu ulei. Folosesc intotdeauna un degresant pentru cuptor si un burete fin.
    Chiuvetele le sterg cu bicarbonat in amestec cu sare de lamaie iar cuptorul cu otet de mere amestecat cu sare. Tot cu bicarbonat dau si pe hota folosind o periuta mai veche a copiilor.
    Toate astea, si multe altele, le fac atunci cand sunt singura si copii sunt plecati, altfel nu am nici un spor.

    RăspundețiȘtergere
  62. Pentru mine curatenia inseamna buna dispozitie, relaxare! Ma apuc de curatenie de regula singura, cu produse bune cumparate din timp. Imi creez un plan si incep prin a da drumul la muzica! Muzica ma binedispune si pot face treaba toata ziua! Recunosc ca nu am folosit produsele Asevi, nsa as fi incantata sa am un "partener" de nadejde la curatenia de Paste si, de ce nu, si la cele regulate! Va doresc spor la curatenie!

    RăspundețiȘtergere
  63. Mă apuc de curățenie din timp și că sa termin mai repede singurul truc este ajutorul soțului ,dacă spăl geamurile folosesc oțet.

    RăspundețiȘtergere
  64. Curatenia o face sotia in mare parte, incepe din timp cate putin spaland perdele ,covoare ,stergand pereti ,curatind geamurile,si tot asa pana ajunge la final…

    RăspundețiȘtergere
  65. Atunci cand plec la drum imi fac un plan,un traseu.Ei bine si cand ma apuc de curatenie generala procedez la fel.
    Violeta draga, tu ai punctat foarte bine in postarea ta cam cum se face o curatenie generala amintind de aceste minunate produse pe care si eu le folosesc(o parte din ele ) cu mare drag si incredere.
    Dar sa va spun si eu cam cum se deruleaza la mine procesul de curatenie....hihihi.
    Si pentru ca fac curatenie si la mama si la mine o buna organizare duce la o curatenie reusita.
    Si mai este ceva.....cand pui suflet,cand faci cu drag(este la fel ca si in bucatarie,zic eu)si rezultatul este pe masura.
    Incep cat mai devreme sa fac curatenie astfel incat aceasta sa fie gata inainte de ziua Floriilor.
    Fac o lista cu lucrurile pe care le am de facut in ziua respectiva.
    In primul rand ma ocup de curatenia din interioare(dulapuri,debarale,sertare).
    Urmeaza etapa de sus in jos,amintita de multe dintre voi.Este foarte important sa lucrezi de sus in jos pentru ca in felul acesta economisesti timp.(care hai sa recunoastem este foarte important).
    Pentru aceasta etapa avem nevoie de o scara care ne ajuta tare mult la curatarea suprafetelor aflate la inaltime,pentru perdele,draperii,lustre etc.
    Nu te obosi sa faci curat intr-o singura zi.Cu siguranta in afara faptului ca te obosesti nici curatenia nu este una reusita.
    Curata pe rand fiecare camera in parte.
    Ordinea in care eu fac curatenie este urmatoarea....sufragerie,dormitoare,bucatarie,holuri,baie.
    Produsele/materialele cu care fac curatenie(lavete,carpe,detergenti,spray.uri,produse de curatat faianta,gresia,mobila,mopul etc) le am depozitate intr-un anume spatiu de depozitare astfel incat atunci cand ma apuc de curatenie sa stiu de unde sa le iau,sa.mi fie la indemana.
    Ce stiu eu!
    Curat bine si apoi clatesc bine.
    Curat dupa fiecare folosire sacul de la aspirator,in acest fel avem un mai mare randament la aspirat.
    Carpele,lavetele ,mopul trebuiesc spalate dupa fiecare folosire.
    Daca nu ai toate produsele necesare unei curatenii poti improviza.
    Foloseste o solutie de bicarbonat de sodiu la spalarea faiantei.
    Geamurile din baie si de la cabina de dus (care sunt patate de calcar)le poti sterge cu o carpa de bumbac stropita cu alcool medicinal.
    Punem o jumatate de lamaie intr-un vas cu apa si il introducem in cuptorul cu microunde pe care il pornim pentru 5 min.Aburul care se degaja indeparteaza mai usor grasimile.Spalam si apoi uscam cu o laveta uscata.
    Foloseste o soluti de otet cu apa pentru baterii(de la chiuvete,dus,cada).Dupa ce acestea au fost curatate foloseste un material textil din bumbac pentru stergerea acestora.
    Daca in bucatarie exista mobila suspendata ,dupa degresarea blatului de deasupra mobilei aseaza coli de harie pe care le poti schimba din cand in cand.
    Daca in cuptorul de la aragaz a curs grasime presaram repede sare ca sa nu se transforme in arsuri.
    Daca existe pete de mucegai in casa acestea pot fi indepartate stergand locul respectiv mai intai cu otet apoi cu o solutie de bicarbonat de sodiu.
    Daca vrei sa improspatezi covoarele arunca peste suprafata acestora sare grunjoasa,lasa.le cateva ore apoi aspirale.
    Este indicat ca dupa o curatenie generala sa mentinem,astfel incat la urmatoarea curatenie ne va fi mult mai usor.
    Si la final...umplu vazele cu flori,ma asez in fotoliu si savurez o cafea sau un ceai ascultand muzica in surdina!
    Si acum la treaba,fetelor!
    Sa avem spor!

    RăspundețiȘtergere
  66. Alexandra Tudor19 aprilie, 2016 16:51

    Produsele de calitate sunt intr-adevar un real ajutor. Nu numai ca ne ajuta la economisirea timpului, ci si la pastrarea curateniei un timp mai indelungat. Trucul meu atunci cand vine vorba de curatenie? Intotdeauna, pornesc la drum cu o cana mare de cafea si implic toata familia! In acest fel, procesul de curatenie este eficient si merge ca pe roate. Pentru mine a functionat de fiecare data! :)

    RăspundețiȘtergere
  67. Pentru curatenie imi planific anumite zile si incerc sa le respect. Folosesc produse de calitate pentru ca munca mea sa fie mai eficienta si mai usoara. Vio,ai prezentat foarte frumos aceste produse de curatenie. Merita incercate si apoi folosite in gospodarie in mod curent. Din cand in cand mai apelez la trucurile invatate de la bunica mea draga: sa spal prosoapele de bucatarie cu bicarbonat, sa tin perdele in apa cu sare grunjoasa si sa clatesc covoarele cu putina apa si otet.

    RăspundețiȘtergere
  68. Sunt organizata si întotdeauna am un plan bine pus la punct...asa cum ai spus si tu stiu de unde incep si unde termin, toate produsele îmi sunt la indemana si aleg cele mai bune produse. Îmi place ca la sfarsit sa dau acea pata de culoare punând o vaza cu flori de sezon intr-un loc preferat sau sa achizitionez obiecte de decor care îmi dau o stare de bine!!! Spor la treaba si sărbători fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  69. Trucuri speciale de curatenie nu am.
    In primul rand imi place sa fie o zi insorita atunci cand fac curateni. Deschid geamurile larg, sterg geamurile, sterg praful de deasupra mobilei, schimbam lenjeriile de pat, stergem paturile cu spirt, dam cu aspiratorul, apoi cu mopul si punem covoarele curate pe jos(acestea le batem afara si le periem).
    Apoi spalam prin baie cu ceva dezinfectant, iar la final trecem la bucatarie, stergem faianta, spalam toate electorcasnicele si la urma dam cu mopul pe gresie. Toate acestea se pot face cu ajutorul unor produse de calitate!
    Ciobanu Roxana

    RăspundețiȘtergere
  70. Cel mai important e ca produsele sa fie de buna calitate.Panazan Bianca Raluca

    RăspundețiȘtergere
  71. Mladinovici Stefania20 aprilie, 2016 23:43

    Adevărul e că nu dețin niciun truc în ale curățeniei. Mă bazez pe ce am învățat de la mama si, evident , pe produse de calitate!Pentru mine, curățenia de primăvară e proba de foc, având drept "ajutor" un bebe de 1 an si 4 luni! :) Nu am testat încă produsele Asevi, dar as fi foarte incantata sa o fac de acum înainte! :)

    RăspundețiȘtergere
  72. Spre fericirea mea, atat eu cat si sotia suntem (cam) maniaci cu curatenia. Eu am o obsesie pentru geamuri....imi place sa le vad mereu curate, sa simt natura si sa am senzatia ca sunt afara, ca nimic nu ma desparte de ea. Eu curat geamurile astfel fara dureri de cap: le stergeti cu detergent de geamuri, dupa care le lustruiti cu laveta de curatare din microfibra. Stralucesc si sunt ca noi. Sa fiti sanatosi! Iulian

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes