ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 apr. 2016

Pasca fara aluat


 Pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti, dar cum nu toata lumea se pricepe sa faca  pasca traditionala cu aluat de cozonac, multi prefera pasca fara aluat. Si e de inteles, pentru ca este atat de gustoasa si atat de usor de facut incat oricine o poate face! Imi amintesc cand eram la mama acasa ce se mai enerva pentru ca facea pasca iar noi alegeam doar partea cu branza si ramanea mai mereu doar aluatul. Cu reteta de pasca fara aluat am rezolvat si aceasta problema! Va recomand si  reteta de pasca fara aluat pregatita de prietena mea! Mai multe retete de pasca veti gasi aici

Ingrediente:

1 kg branza
6 oua
200 gr zahar
6 linguri faina
6 linguri amidon
1 lingurita praf copt
esenta portocale
esenta lamaie
150 gr stafide




Mod de preparare

Frecam branza cu zaharul pudra si o amestecam cu galbenusurile. Euam folosit branza la galetusa de la Lidl, care este  cremoasa, daca folositi o branza de vaca uscata va recomand sa adaugati smantana pana cand va capata o consistenta cremoasa.


Adaugam esenta de lamaie si de portocale. Adaugam faina amestecata cu amidonul si praful de copt, putin cate putin, si amestecam pana  omogenizam compozitia. Praful de copt nu este obligatoriu, in mod normal ar trebui sa creasca, daca doriti puteti renunta la el, pentru mai multa siguranta il puteti adauga.


Mixam albusurile pana obtinem o spuma. Adaugam albusurile batute astfel peste compozitie si cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn amestecam cu miscari circulare, de jos in sus, pana sunt incorporate total. Sub nici o forma nu amestecati cu mixerul pentru ca se va lasa compozitia


Adaugam stafidele, le incorporam si turnam compozitia in forma rotunda, cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt (dimensiuni forma 32 cm).


Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 50 minute.


 Dupa ce vom scoate pasca din cuptor o lasam sa se raceasca de tot apoi scoatem inelul din jurul ei, o pudram cu zahar si o taiem felii.


Distribuie daca iti place:

12 comentarii :

  1. CE BINE AR FI DACA ATI POSTA RETETA INTREAGA ODATA FARA ATITEA POZE VA DATI SEAMA CINE VREA SA O COPIEZE II TREBUIE NUSTIU CITE PAGINI SI TINTA ORICUM VA MULTUMESC PTR RETETA SI SPER SA NU VA FI SUP+RAT PTR. COMENTARIU LA CIT MAI MULTE SI BUNE RETETE VA PUP

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este mult mai bine așa cum a postat-o, pentru că putem urmări și pașii în care a fost făcută.

      Ștergere
  2. Se poate pune drojdie în loc de praf de copt?.
    Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. cu praf de budinca,De exemplu de vanilie

    RăspundețiȘtergere
  4. nu se coace in 50 de minute.
    asa rumenita și bine coaptă îi trebuie cam o oră si jumătate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare isi cunoaste propriul cuptor, este foarte posibil ca la mine sa se coaca in 50 minute, iar la dumnavoastra nu, asta depinde de cuptorul fiecaruia.

      Ștergere
  5. 50 minute cu caldura de unde? Doar jos sau sus și jos. E ok reteta dar de unde vine caldura?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In 2016 cand am postat aceasta reteta aveam un aragaz din acela de tip vechi, asadar caldura venea doar de jos. Cand mai intalniti situatii in care nu sunteti sigura ce program sa folositi uitati-va in cartea cuptorului dvs, acolo veti gasi o lista, cu siguranta aceea va va ajuta foarte mult sa stabiliti anumite detalii. Eu asa procedez de obicei.

      Ștergere
  6. Buna ziua! Rețeta este fără ulei sau unt?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes