ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 iul. 2015

Clatite cu finetti si zmeura


Ador clatitele, in fel si chip, fie ele dulci sau sarate, asa ca am fost  curioasa si recunosc putin reticenta cand am fost provocata sa fac clatite la un panini  maker Breville dupa ce l-am primit  si testat m-am bucurat ca un copil fiindca aparatul s-a dovedit a fi multifunctional, nefiind destinat doar pentru sendvisuri ci putand fi folosit cu succes si pentru facut clatite,  pentru copt vinete, pentru friptura, pentru omlete si pentru orice altceva va poarta imaginatia!
Si inainte sa trec la reteta de astazi o sa fac un scurt rezumat:

Avantaje: Design placut, usor de folosit,  dimensiuni mici, asadar usor de depozitat, multifunctional
Dezavantaje: Lipsa unui manual complex de instructiuni in care sa scrie cum si la ce anume se poate folosi. Din manual nu reiese multifunctionalitatea acestuia, eu am cautat review-uri pe internet si astfel am aflat ce poate si cum procedam pentru fiecare. Ca si cumparator daca m-as fi aflat la raft in fata produsului, neregasind in manual aceste lucruri m-as fi comportat ca  si cand ar fi fost un sendvis maker obisnuit, as fi zis ca nu-si justifica pretul si as fi trecut mai departe.
Acum dupa ce l-am probat si rasprobat ma declar incantata, categoric e un gadget ce imi usureaza simtitor munca in bucatarie si raportul calitate pret este unul satisfacator!



Ingrediente:

pentru clatite:

2 oua
200 ml lapte
200 ml apa minerala
200 gr faina

pentru umplutura:

200 gr finetti
200 gr gem de zmeura
200 gr zmeura proaspata

pentru toping si decor:

50 gr ciocolata neagra
50 ml smantana dulce pt frisca
esenta rom 
1 lingura gem de zmeura
cateva zmeurici
frunzulite menta





Mod de preparare:

Batem usor oule si adaugam laptele, adaugam laptele si omogenizam. adaugam faina si o incorporam. Adaugam apoi apa minerala putin cate putin pana obtinem un aluat subtire.
Punem aparatul in priza si il lasam pana cand se aprinde ledul. Nu este nevoie sa ungem plita deoarece suprafata ei este antiaderenta. Cu ajutorul unui polonic turnam compozitia peplita incinsa. Capacul va ramane ridicat.  Am incercat sa pun capacul in ideea ca se va coace simultan pe ambele parti eficientizand astfel timpul insa in momentulin care clatita s-a copt si am ridicat capacul s-a desprins in doua.




Cand marginile se desprind si se ridica usor in sus clatita este coapta si este semn ca trebuie intoarsa.

Intoarcem clatita cu ajutorul unei spatule.

Intindem finetti, gemul de zmeura si zmeura pasata usor cu o furculita si apoi rulam strans clatita.


Preparam sosul  de ciocolata astfel: punem intr-un vas la foc mic smantana dulce pana ajunge pa punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si romul si omogenizam.  Pentru servire am asezat pe platou un strat de sos de ciocolata si gem de zmeura apoi asezam clatitele si le garnisim cu sosul de ciocolata. Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Cel mai simplu si cel mai bun desert, bine eu cam exagerez cu finetti:))) la mine este finetti cu clatite

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes