ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 dec. 2014

Tort cu rom


An de an cei mai buni prieteni ai mei din bucatarie, ma surprind placut de sarbatori, asa ca si anul acesta mosul a fost darnic, dar si eu am fost tare cuminte :P . Si cum aveam o multime de bunatati trebuia sa pregatesc ceva delicios, asa ca am ales un tort cu rom din retetarul Dr Oetker, retetar pe care il puteti vedea si voi aici. Totdata Dr. Oetker va imbie cu o promotie si un concurs cu premii tare tentante despre care gasiti detalii aici.


Ingrediente: (pentru un tort cu diametrul 26 cm)

pentru blat:

6 oua
200 gr zahar pudra
150 gr migdale macinate
150 gr faina
1 lingurita praf copt cu sofran Dr. Oetker
2 plicuri budinca vanilie Dr. Oetker
1 lingurita esenta rom Dr. Oetker

pentru crema:

500 ml smantana pentru frisca
1 lingurita cacao Dr. Oetker
1 plic zahar vanilat cu rom Dr. Oetker
50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
1 lingurita esenta rom Dr. Oetker

pentru sirop:

200 ml apa
1 linguri zahar
1 lingurita esenta rom Dr. Oetker

pentru decor:

1 plic glazura neagra Dr. Oetker
1 creion decor alb Dr. Oetker
2 linguri fulgi cocos Dr. Oetker






Mod de preparare:

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana compozitia devine cremoasa.



Adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o spatula pana la omogenizare.




Intr-un bol am amestecat faina cu faina de migdale si praful de budinca. Si aici vin cu o precizare, eu am folosit faina de migdale si blatul nu a avut consistenta pufoasa a iesit mai degraba ca un chec mai indesat, asa ca sfatul meu e sa macinati migale, dar nu foarte, foarte fin.


Aaugam romul, apoi ingredientele uscate si omogenizam.




Turnam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt. Eu am avut o forma cu diametrul 30 si blatul nu a fost foarte inalt, asa ca am avut doar dooa foi. Daca folositi forma de 26 cum am precizat la ingrediente cu siguranta il veti putea taia in trei.


Coacem blatul la 170 grade circa 40 minute. Cat sta blatul in cuptor pregatim siropul: fierbem apa impreuna cu zaharul si la final adaugam esenta. Lasam sa se raceasca.




Il lasam sa se raceasca apoi taiem blaturile.



Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat, cacao si romul. Mixam pana devine ferma. eu am folosit smantana pentru frisca LaDorna cu 35% grasime.


Asezam prima foie de blat pe un platou, fixam in jurul ei inelul reglabil pentru torturi si insiropam . Punem cam trei sferturi in crema deasupra, nivelam si asezam cel de al doilea blat.
Il insiropam si intindem un strat subtire de crema deasupra. 



Dam tortul la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte apoi il scoatem si desfacem cu grija inelul din jurul sau.



Imbracam lateralele cu crema ramasa. Daca va mai ramane crema (mie mi-a ramas cam o cana), nu o aruncati, pregatiti cu ea un desert la pahar, cativa biscuiti sau cateva piscoturi stropite cu sirop sau zeama in compot, crema, fructe proapete sau din compot asezate frumos in straturi si gata desertul, si gustos si aspectuos!



Preparam glazura conform indicatiilor de pe ambalaj, mai exact trebuie doar tinuta in apa calda pana se topeste. Taiem un coltisor si turnam glazura pe tort. Nivelam cu ajutorul unui cutit imediat, ca sa nu riscam sa se intareasca. Presaram fulgi de cocos, iar cu ajutorul creionului alb de decor desenam fulgisori de nea.



Taiem felii cu un cutit foarte bine ascutit, eventual trecut prin apa fierbinte inainte de fiecare felie.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes