ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 dec. 2014

Prajitura Chic


Prietenii mei de la Chic Ville m-au provocat si cum ador provocarile am raspuns da si am incercat sa reproduc atat cat am putut eu mai bine gustul Craciunului Chic. Scortisoara, nucsoara, ghimbir, fructe confiate s-au imbinat armonios intr-o prajitura chic scaldata in valuri de glazura acrisoara de lamaie si dezmierdata de savuroasele coacaze rosii. Culoarea, textura, mirosul Craciunului, toate astea le-am inchis intr-o prajitura atat de gustoasa, atat de aromata incat greu ii poti rezista!





Ingrediente:

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri apa
8 linguri faina
2 linguri cacao
un praf scortisoara
un praf ghimbir
un praf nucsoara
200 gr fructe confiate 
1 lingurita praf copt

pentru glazura de lamaie

zeama de la o lamaie
cca 250 gr zahar pudra

pentru decor si servit:

200 gr coacaze rosii




Mod de preparare:

Batem albusurile spuma.




Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.


Adaugam si apa si incorporam cu ajutorul unei spatule.



 Aaugam cacao, ghimbirul, scortisoara si nucsoara. condimentele le adaugati dupa propriul gust.



Amestecam pana la omogenizare.





 Adaugam faina si praful de copt, le incorporam apoi adaugam fructele confiate. Eu am folosit stafide, merisoare, ananas, mango si papaya, voi puteti folosi orice alte combinatii va sunt pe plac.



 Amestecam pana incorporam fructele si turnam compozitia in forma unsa cu unt.



 Dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade. Checul trebuie sa ramana moale si lipicios aca il lasati prea mult se va usca prea tare.



 Daca va forma burta deasupra o taiati cu grija cu un cutit bine ascutit. Intoarcem prajitura cu fata in jos si o asezam pe un platou.




 Preparam glazura de lamaie. Punem intr-un bol zeama de lamaie, adaugam zaharul pudra putin cate putin si frecam ca la maioneza. In functie de marimea lamaii cantitatea de zahar poate varia, adaugati pana obtineti consistenta potrivita, sa fie o glazura nu foarte groasa dar nici lichida. 
Glazuram prajitura si garnisim cu coacaze rosii.






Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes