ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 iun. 2014

Prajitura simpla cu caise


Din seria simplu da' bun astazi o prajitura simpla cu caise. Prajiturile de casa cu fructe sunt cele mai bune si totdata cele mai potrivite in aceasta perioada. In plus se fac si foarte usor fiind la indemana oricui.


Ingrediente:

10 oua
10 linguri zahar
10 linguri apa
20 linguri faina
esenta vanilie
500 gr caise




Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Eu am folosit 12 oua fiindca au fost foarte mici, in mod normal folosesc 10. Mixam albusurile pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. adaugam galbenusurile.



Adaugam ai cele 10 linguri de apa si vanilia si amestecam pana la omogenizare.



Adaugam faina si o incorporam. Vom obtine un aluat ca o smantana mai groasa.



Intindem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.



Spalam caisele si le desfacem in doua.




Asezam jumatatile de caise pe toata suprafata aluatului cu fata in jos.



Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe margini.



Lasam sa se raceasca apoi taiem felii si pudram  cu zahar.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Am facut prajitura azi, a iesit foarte buna numai ca eu din gresala am pus 10 linguri de faina in loc de 20 asa ca in final am facut un pandispan cu caise. Data viitoare nu mai gresesc, este buna prajitura si cu 10 linguri dar cu 20 iese un aluat mai compact cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes