ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 feb. 2014

Paine rotunda impletita


Ce poate fi mai placut intr-o zi geroasa de iarna decat sa incingi cuptorul si sa coci paine? Paine proaspata, alba pufoasa si impletita frumos sa ne incalzeasca si sa ne lumineze sufletele!
Si fiidca alaturi de painica ar merge si ceva de mancare va recomand si o reteta savuroasa de cartofi umpluti cu ciuperci si broccoli, rasfatati cu ceva parmezan ras, perfecti dupa o zi grea la serviciu!


Ingrediente:

pentru aluat:

500 gr faina
300 ml lapte
50 ml ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata

pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte
1 lingurita susan




Mod de preparare:

Eu am pregatit aluatul la masina de paine, dar il puteti pregati si manual. Puneti faina zaharul, sarea si drojdia intr-un bol si adaugam laptele caldut si uleiul de masline. Framantam pana obtinem un aluat omogen si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.



Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si framantam pana acesta nu se mai lipeste deloc de maini. Impartim aluatul in patru, formand niste bile de aluat.



Fiecare bila de aluat o intindem cu ajutorul palmelor pana formam niste suluri nu foarte lungi.



Asezam doua dintre suluri paralele iar celelalte doua le asezam perpendicular peste cele doua, una din parti ramanand deasupra, cealalta trecand-o pe dedesuptul celeilalte. Imaginile cred ca reusesc sa explice mai bine decat mine.




Incepem sa le rasucim doua cate doua in sensul invers acelor de ceasornic.



Pana le rasucim pe toate.



Si rasucim apoi in sens invers, tot doua cate doua.



Si din nou doua cate doua.


Cand am ajuns aproape de capete le rasucim si le presam usor la capete.



Introducem cele patru capete dedesupt formand astfel painica. O punem in tava tapetata cu hartie de copt.



Ungem cu galbenusul de ou batut cu lapte si presaram susanul pe toata suprafata.



Dam la cuptor la foc iute, circa 30 minute, pana se rumeneste frumos.




Cu siguranta imaginile sunt mult mai elocvente, iar daca tot nu v-ati dumirit va puteti orienta dupa acest filmulet la minutul unu dupa care m-am ghidat si eu. Poate la inceput vi se va parea complicat dar este chiar foarte usor, va veti convinge!




Distribuie daca iti place:

16 comentarii :

  1. Fara indoiala foste Buna dar ati putea sa mai Pineto si retete simple dietetice, nu toata linea poate manca bunatatile astea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe blog sunt si foarte multe retete de salate precum si retete dietetice, dar vor mai fi si pe viitor cu siguranta. Asadar va astept cu drag!

      Ștergere
  2. Arata demential! Parca-i simt si mirosul :) Trebuie s-o fac si eu. Multumim de reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am mai facut de mult o piinita in casa, dar a ta imi face cu ochiul, neaparat trebuie sa o "comit". Pina atunci, infig minuta si fur o bucatica din piinita ta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Painica ta imi aduce aminte de copilarie si de vacantele la bunici !! :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunata painica, dar si bonusul pe care vad ca incepi sa il ai la fiecare reteta. Deja am incercat cartofii umpluti, sunt o garnitura perfecta. Mi-a ramas painica impletita care ma bantuie la propriu. Super retete. Multumim Vio!

    RăspundețiȘtergere
  6. a iesit deosebit de buna,felicitari !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna!sunt incepatoare in ale gatitului si cel mai bun lucru care mi s.a intamplat saptamana aceasta a fost sa descopar blogul tau.
    Am incercat sa fac painica acasa si toate bune si frumoase pana am scos.o de la cuptor dupa cele 30 de minute la foc maxim si am constatat ca era necoapta...mentionez ca am un cuptor electric si ajunge la maximul de 250 grade
    Cat ar fi trebuit sa o las la cuptor si la cate grade in asa fel sa nu se arda pe deasupra si sa se coaca in interior?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În nici un caz la 250 de grade. Trebuie lăsată undeva la 180, apoi încerci cu o scobitoare dacă e coapta, sa vezi dacă nu se prinde aluat pe ea.

      Ștergere
    2. Eu coc painea la 180 de grade cu ventilatie circa 30 , 40 minute

      Ștergere
  8. cite piinici ies din cantitatea de sus?

    RăspundețiȘtergere
  9. cu cantitaea de sus ai facut doar o piinica sau mai multe?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes