ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 dec. 2012

Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodie


Aceasta este una dintre retetele pregatite pentru newsletter-ul Kotanyi din luna noiembrie despre care v-am povestit aici. O friptura suculenta, plina de savoare, perfecta pentru masa de sarbatori.

 Ingrediente:

1 cotlet porc cca 1,5 kg
2 rodii
200 ml apa
1 plic piper  verde  Kotanyi
1 lingura usturoi granulat Kotanyi
praf sare dupa gust
2 linguri miere
1 lingura otet balsamic




Mod de preparare:

Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si  sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu.



 Punem cotletul in tava si turnam apa, astfel  incat sa ajunga cam pana la jumatatea lui. Punem cotletul la cuptor pana ce scade toata apa, apoi il scoatem din folie.


 Scoatem  semintele  de rodie si le punem intr-un vas. Acoperim cu apa si dam in cateva clocote. Pasam bine, pentru a-si lasa tot sucul, apoi strecuram. Punem  sucul rezultat inapoi in vas,  adaugam otetul balsamic si mierea, apoi  punem pe foc pana capata consistent unui sos.


 Ungem cotletul cu jumatate din sosul de rodii si il introducem in cuptor  inca 15-20 minute.


 Il acoperim cu folie de aluminiu si il lasam sa se odihneasca cateva minute pentru a-si lasa aromele.


 Taiem felii


Si servim cu sosul de rodii ramas.




Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes