ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 feb. 2022

Paine simpla la masina de paine

Painea de casa, mai ales acum cand painea s-a scumpit atat de mult, nu este doar foarte gustoasa ci si mult mai avantajoasa decat cea din comert. In plus o facem rapid, fara bataie de cap, doar adaugam ingredientele in cuva masinii. Si ce poate fi mai frumos decat atunci cand copiii vin de la scoala, sa fie intampinati cu miros de paine calda?
Am pregatit painea simpla de astazi cu ajutorul masinii de paine Fram FBM-900BK. Masina de paine este prevazuta cu 12 programe, display LCD, capacitate de 700-1000 g, functie de mentinere la cald 30 minute, cuva antiadeziva, timer 13 ore si o putere de 550 W. 

 



Ingrediente paine simpla, la masina de paine

600 g faina alba 
300 ml apa
30 ml ulei
7 g sare
10 g zahar 
5 g drojdie uscata

Mod de preparare paine simpla la masina de paine

Pregatim mai intai masina de paine, si o conectam la priza. Daca suntem la prima utilizare o vom porni in modul coacere si o vom lasa sa functioneze 10 minute, fara ingrediente. Ne asiguram apoi ca este bine curatata cuva, si ca paleta de framantare este atasata corect.

Deschidem capacul si vom adauga pe rand ingredientele in cuva masinii, folosindu-ne de recipientul gradat de masurare. Adaugam apa in cuva masinii,  care trebuie sa fie la temperatura camerei sau usor calduta. In nici un caz nu von folosi apa fierbinte. Adaugam apoi si uleiul.

Adaugam apoi zaharul si sarea, folosindu-ne de lingura pentru masurare.

Adaugam apoi faina. eu am obtinut cele mai bune rezultate cu faina ungureasca Liszt.

dupa ce am adaugat faina vom pune si drojdia, astfel incat aceasta sa nu vina in contact cu ingredientele lichide. Eu intotdeauna folosesc drojdie uscata de la dr Oetker, pliculetul verde.

Setam din meniu programul patru, pentru paine rapida, apoi vom seta gradul de rumenire al painii. avem ligt, mediu sau dark, eu am setat la dark, deci varianta cea mai rumena.

dupa ce am selectat programul si gradul de rumenire vom apasa pe start si masina de paine va incepe framantarea aluatului. Cand va termina de framantat veti observa ca vom obtine un aluat compact. Sfatul meu este sa urmariti pentru ca este posibil sa fie nevoie sa mai adaugati faina sau poate lichid. Unele tipuri de faina au un grad diferit de absortie, si este posibil sa difere usor cantitatile.

Masina va incepe apoi programul de dospire, si veti observa cum aluatul incepe sa se relaxeze si  sa creasca.

Cand va termina de copt painea veti auzi semnalul sonor, semn ca aceasta este gata. Daca nu o scoateti imediat aparatul o va pastra la cald pentru 30 minute, ceea ce din punctul meu de vedere este un mare plus al aparatului.

Scoatem cu grija painea din cuva, avand grija sa scoatem paleta de framantare, pentru ca exista riscul ca aceasta sa ramana in paine. Dupa ce se raceste o putem felia.



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Eu fac paine dupa reteta ta simi iese bine.Tot programul rapid , da la mine este 2ore si 10 minute

    RăspundețiȘtergere
  2. Am făcut și eu pâine după reteta ta,s-a copt bine,dar jos nu s a,copt..din ce cauza?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes