ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 dec. 2017

Aperitiv rapid cu fasole rosie



Vedeta de astazi este fasolea rosie, careia i-am dat aspect festiv, de sarbatoare si am transformat-o intr-un aperitiv demn de mesele de sarbatoare.
Fiindca astazi este Sf Nicolae si multi dintre voi tineti post, m-am gandit ca aceasta reteta v-ar putea fi de mare ajutor, cu atat mai mult cu cat nu este deloc pretentioasa, oricine o poate pregati, iar timpul necesar este minim!
Va recomand sa folositi fasolea rosie de la Sun Food, eu ador gustul ei, dar o sa va convingeti singuri de asta. De asemeni va recomand sa nu renuntati la dulceata de ceapa, completeaza minunat gustul si face din acest preparat unul cu adevarat deosebit!



Ingredinte:

1 paine toast
4 catei usturoi
sare, piper

pentru dulceata de ceapa

500 gr ceapa rosie
2 linguri ulei masline
1 lingura unt (renuntati la el daca tineti post)
50 gr zahar brun
2 linguri crema otet balsamic




Mod de preparare:

Vom pregati mai intai dulceata de ceapa rosie. Taiem ceapa fideluta, incingem uleiul de masline si untul intr-o tigaie si sotam ceapa pana devine translucida. Adaugam zaharul brun si amestecam pana este complet diolvat. Punem crema de otet balsamic si amestecam continuu pana se caramelizeaza. Eu am vrut ceapa crocanta, asa ca am lasat putin mai mult. Dam deoparte sa se raceasca.
Scurgem conserva de fasole rosie de zeama si rasturnam boabele in vasul robotului de bucatarie.




Adaugam usturoiul pisat, sarea si piperul.


Mixam pana obtinem o pasta.


Din feliile de paine toast decupam cate  o steluta. Eu va recomand sa si prajiti usor stelutele, vor fi mult mai potrivite!


Asezam stelutele pe un pat de salata verde, pentru un contrast frumos.


Cu ajutorul unui pos cu dui stea spritam pasta de fasole pe fiecare steluta.


Decoram cu dulceata de ceapa.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes