ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 apr. 2016

O paine gustoasa si sanatoasa si cateva idei de gustari






De ceva vreme nici una dintre painicile ce se gasesc in comert nu ma mai multumeste, iar daca citesc si lista de ingrediente de pe eticheta pur si simplu ma ingrozesc si prefer sa imi fac painea acasa. 
 Dar, pentru ca traim intr-un secol in care timpul ne este cel mai mare dusman, uneori imi este mai la indemana sa o cumpar si astfel in cautarile mele am dat peste painea perfecta, painea Sylvester Graham de la Vel Pitar, o painica suta la suta naturala, fara E-uri  si fara conservanti!

 Gustul ei unic, dulce acrisor, mirosul ei de grau m-au cucerit indata si a devenit imediat preferata noastra!  Consistenta ei ferma si continutul de fibre o fac ideala pentru gustarea de dimineata sau pentru pachetelul pentru scoala sau pentru serviciu. Mereu grabiti, mereu in intarziere  de multe ori sarim peste micul dejun si chiar si peste pranz, insa cu painea Sylvester Graham  putem pregati rapid o gustare delicioasa.

Sylvester Graham este o paine care se bazeaza pe principiile vegetariene enuntate de Sylvester Graham in 1829. Sylvester Graham a fost un pastor american prebisterian care a militat pentru dieta vegetariana, el fiind inventatorul fainii graham, a painii graham si a crackersilor din graham.
Dieta Graham era bazata pe consumul fructelor și legumelor proaspete, a fainii integrale cu fibre si germeni, iar lapte, branza si oua proaspete recomanda sa se consume doar ocazional si cu moderatie.

De ce am ales sa folosesc paine graham? Pentru gustul ei deosebit, pentru consistenta ferma, pentru ca este cu mult mai sanatoasa decat painea alba, pentru ca este o importanta sursa de fibre ajutand astfel la digestie si pentru ca este cea mai recomandata paine pentru diete deoarece absorbtia energiei se face lent datorita macinisului grosier.
Painea Sylvester Graham este inspirata dupa reteta originala morarii de la Vel Pitar pastrand si astazi procedeul de obtinere a fainii graham bobul de grau fiind macinat ca acum 200 de ani lasand tarata mare.


Daca tineti post painea graham este ideala alaturi de o zacusca savuroasa facuta in casa, combinatia dintre zacusca si painea graham fiind de neegalat!


Daca ati adoptat un regim de viata vegetarian sau pur si simplu va orientati catre o alimentatie cat mai sanatoasa va recomand un hummus de naut cu leurda intins pe o felie de paine graham si asezonat cu germeni de ceapa rosie! E o gustare pe cat de gustoasa pe atat  de sanatoasa si consumata la micul dejun va va conferi energia necesara intregii zile!


Pentru pachetelul pentru scoala sau de ce nu pentru serviciu putem pregati rapid un sandvis delicios cu paine graham, branzica fagaras, felii de prosciutto si rucola din belsug. O gustare satioasa pe care va recomand sa o incercati.



Ei, dar de departe cea mai delicioasa combinatie a fost painea graham cu unt si dulceata de capsuni din productie proprie alaturi de un pahar generos cu lapte! A fost rasfatul de care s-au bucurat copiii la micul dejun si de care s-au dovedit a fi foarte incantati.



In concluzie eu ma declar multumita si recomand cu drag painea Sylvester Graham de la Vel Pitar atat datorita gustului minunat si consistentei perfecte dar si datorita faptului ca nu contine nici un fel de E-uri sau de conservanti cat si datorita continutului de fibre atat de important pentru o digestie sanatoasa.





Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes