ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 nov. 2021

Bors de sfecla rosie

Borsul de sfecla rosie este un preparat traditional din Ucraina, este foarte gustos si hranitor si, in mod normal se prepara cu carne de vita sau de porc, dar poate fi si de post, inlocuind carnea cu cartofi. 

Mai multe retete cu sfecla rosie gasiti aici.  

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente bors de sfecla rosie

1 sfecla rosie 
300 g carne vita
200 ml bors 
3-4 linguri ulei
1 morcov
1 ardei capia
1 ceapa
1 bucata varza

Mod de preparare bors de sfecla rosie

Taiem carnea de vita bucati si o punem intr-un vas.Adaugam apa, adaugam si putina sare si lasam sa fiarba, la foc mic. Eu am folosit circa 3 l apa.  Adunam spuma care se formeaza si o indepartam.

Taiem varza fideluta (am avut cam un sfert dintr-o varza mica). Tocam marunt ardeiul iar morcovul in curatam si il dam pe razatoarea mare.

Adaugam 3-4 linguri ulei si calim legumele pana se inmoaie.

Cand carnea este fiarta adaugam legumele.

Curatam sfecla rosie si o dam prin razatoarea mare. Fierbem separat sfecla in bors, apoi o adaugam in oala, peste celelalte legume. Daca doriti puteti sa mai adaugati bors, regland astfel gustul dupa preferinte.  Sfecla o fierbem in bors si nu direct in ciorba pentru ca cioba sa aiba o culoare rosie, frumoasa, daca a fierbe sfecla direct in ciorba nu vom obtine aceeasi culoare.

Lasam sa fiarba cateva minute, cat sa se intrepatrunda toate aromele, apoi dam deoparte si adaugam patrunjel verde. Optional puteti asezona cu smantana.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes