ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 nov. 2021

Ceafa de porc la cuptor, in sos de rosii

Ceafa de porc este foarte iubita de toata lumea datorita gustului ei dulce, dar si faptului ca este o carne foarte frageda. Desi cel mai adesea prepara ceafa de porc la gratar, si variantele la cuptor sunt demne de luat in considerare. 
Ceafa de porc la cuptor, in sos de rosii, este foarte gustoasa, dar si deosebit de frageda, asa ca merita sa o incercati. Va recomand si ceafa de porc la cuptor, cu vin si usturoi, cotlet de porc cu os, la tigaie, muschiulet de porc, invelit in bacon, sau cotlet de porc in sos de rosii. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente ceafa de porc la cuptor, in sos de rosii

4 felii ceafa porc
200 g sos de rosii
100 ml apa
5 catei usturoi
1 crenguta rozmarin
sare, piper

Mod de preparare ceafa de porc la cuptor, in sos de rosii. 

Taiem ceafa de porc in felii de grosimea unui deget.

Asezam feliile de ceafa intr-o tava termorezistenta. Asezonam cu sare si piper. Eu am folosit sare de Himalaya si piper mozaic, dar desigur, puteti folosi sare si piper obisnuite. Adaugam usturoiul pisat marunt si crengutele de rozmarin.

Diluam sosul de rosii cu apa si il adaugam peste ceafa, astfel incat sa o acopere complet.

Dam la cuptor, circa 40 minute, la 200 grade. Eu am folosit si functia de ventilatie. Nu am intors deloc carnea in timpul prepararii.

Scoateti cu grija carnea din tava fiindca este atat de frageda incat de desface imediat. Ca si garnitura puteti opta pentru clasicul piure de cartofi  dar merg foarte bine niste  legume la cuptor.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes