ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 nov. 2021

Melcisori cu mere si caramel

Iubesc aluaturile, dar si mai mult iubesc aluaturile cu mere, asadar melcisorii acestia cu mere si caramel au ajuns repede printre preferatii nostri. Si cum merii din livada parintilor au fost generosi cu noi anul acesta, cu siguranta ii voi pregati destul de des, mai ales ca le-au placut foarte mult copiilor.
Va recomand si rasucitele cu mere si stafide, parizienele cu mere, melcisorii cu crema de vanilie si stafide, cornurile cu mere, buctele cu gem de visine cuiburile de viespi sau rulourile cu zmeura. Mai multe retete de patiserie gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente melcisori cu mere si caramel

pentru aluat

600 ml faina
200 ml lapte
100 g zahar
50 g unt
2 oua
7 g drojdie uscata

pentru umplutura

500 g mere
50 g zahar
25 g unt

pentru uns

1 galbenus
1 lingura lapte
100 ml sirop din apa si zahar

pentru sosul caramel

100 g zahar
100 ml smantana dulce pt frisca

Mod de preparare melcisori cu mere si caramel

Pregatim mai intai aluatul. Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa.
Pregatim umplutura de mere. Curatam merele de coaja, indepartam cotoarele si taiem merele cubulete mici. Le punem intr-un vas, adaugam untul si zaharul si le lasam la foc mic, pana cand merele devin moi. Lasam sa se racoreasca apoi intindem umplutura pe toata suprafata foii, lasand putin loc pe margini.

Rulam strans, pana cand obtinem un rulou.

Taiem rulourile in felii de grosimea unui deget. Asezam melcisorii astfel obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam putin loc intre ei, fiindca vor creste la copt.

Ungem deasupra melcisorii cu galbenusul batut cu lapte, cu ajutorul unei pensule de patiserie.

Lasam 30 minute la dospit apoi coacem rulourile in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. Facem un sirop din apa si zahar cu acre vom unge melcisorii imediat dupa ce ii scoatem din cuptor.

Pregatim sosul caramel. Punem zaharul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se caramelizeze. Trebuie sa avem grija sa nu se arda, pentru ca va deveni amar. Cand zaharul s-a caramelizat si a capatat o culoare maronie, placuta, dam deoparte si adaugam smantana dulce. Amestecam pana la omogenizare, punem inapoi pe flacara si lasam cateva secunde, doar cat sa se omogenizeze sosul. Cu o lingura turnam sos caramel peste melcisorii din tava.

Lasam sa se raceasca caramelul apoi ii putem savura.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes