ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 mai 2021

Foietaj cu crema de branza si sparanghel

 O reteta simpla, numai buna de impachetat si de luat la picnic, sau de savurat cu prietenii alaturi de o bere rece.
Va recomand si carnaciorii in foietaj, rasucitele cu branza, melcisorii pizza sau foietajul cu smochine, gorgonzola sau camembert. Mai multe retete cu aluat foietaj gasiti aici.


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 

Ingrediente foietaj cu crema de branza si sparanghel

200 g aluat foietaj
100 g crema branza
100 g sunca Padurea Neagra
12 fire sparanghel
2-3 frunze ceapa verde
sare, piper
1 galbenus
1 lingura apa 

Mod de preparare foietaj cu crema de branza si sparanghel

Intindem aluatul de foietaj si taiem sase patrate. Fiecare dintre ele le crestam pe doua dintre laturi, ca in imaginea de mai jos.

Amestecam crema de branza cu ceapa tocata marunt, sarea si piperul. Punem in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura din amestecul rezultat.

Sparanghelul il spalam si indepartam partea lemnoasa, de la baza. Infasuram cate doua fire de sparanghel, in cate o felie de sunca. eu am folosit sunca Padurea Neagra, dar puteti folosi si prosciutto, sau bacon.

Asezam sparanghelul pe fiecare patrat de aluat, in diagonala.

Tragem peste sparanghel mai intai partea de aluat de unde am facut crestatura, apoi din partea opusa si pa final latura ramasa.Imaginea de mai jos cred ca este mai relevanta.

Punem foietajul astfel obtinut in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu galbenusul batut cu apa.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 20 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie.


Sunt foarte bune atat calde, cat si reci, alaturi de o bere rece. sunt numai bune de luat la picnic, mai ales ca vine vara si vom incepe sa iesim mai des. 



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes