ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 mai 2021

Paste cu sparanghel si sos alb

Fiindca am primit de la cineva o ladita cu sparanghel, am pregatit zilele trecute o multime de bunatati cu sparanghel, una mai apetisanta decat cealalta. Am inceput cu aceste paste delicioase, cu sparanghel si sos alb, care se fac foarte repede si foarte usor iar restul retetelor le veti gasi zilele urmatoare pe blog.
Va recomand si omleta cu sparanghel risotto cu sparanghel sau muschiulet de porc cu sparanghel sote. Mai multe retete cu sparanghel gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 

Ingrediente paste cu sparanghel si sos alb

200 g fettuccine sau tagliatelle
100g sparanghel
100 ml smantana pt gatit (32% grasime)
50 g parmezan
3-4 linguri ulei masline
2 catei usturoi
sare, piper

Mod de preparare paste cu sparanghel si sos alb

Spalam sparanghelul si apoi rupem si indepartam partea lemnoasa a tulpinei. Eu nu le-am aruncat, le-am pastrat si urmeaza sa le folosesc pentru o supa crema de sparanghel.
Incingem uleiul de masline si sotam sparanghelul. Atentie, sparanghelul trebuie sa ramana verde si crocant, nu il gatiti in exces fiindca isi va pierde atat din gust cat si din proprietati. Tineti cont si de faptul ca se va mai gati putin si in sos. Adaugam usturoiul, lasam sa isi elibereze aromele, si asezonam cu sare si piper proaspat macinat. 

Adaugam smantana pentru gatit si dam intr-un clocot. Eu am folosit smantana pentru gatit LaDorna cu 32% grasime. Adaugam parmezanul ras, lasam doar atat cat sa se topeasca parmezanul si dam deoparte.

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le scurgem si le adaugam in sos. Va recomand sa folositi paste late, absorb mult mai bine sosul. Eu am folosit fettuccine de la Barilla.


Amestecam astfel incat sa absoarba tot sosul si optionl adaugam deasupra aschii de parmezan, in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes