ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 mar. 2020

Hummus cu sfecla rosie


Hummus cu sfecla rosie, un aperitiv deosebit, o gustare ideala in perioada postului, cand organismul are nevoie de nutrienti pe care nu ii gasim in orice aliment. Nautul are un continut ridicat de proteine si de fibre, contine fier si fosfor atat de necesare organismului, si, atat nautul cat si sfecla rosie au  un continut ridicat de antioxidanti, asadar combinatia dintre cele doua nu poate fi decat una cum nu se poate mai potrivita. Am folosit naut de la Sun Food, un produs sterilizat, nu contine  nici un fel de conservanti, contine 60% naut si 40% apa.
 Avantajul acestui hummus este ca este la indemana oricui, fiind destul de ieftin, o portie cu ingredientele date ajungand sa coste undeva in pana in 10 ron si fiind suficient pentru circa patru persoane. 
Va recomand si hummusul cu ardei copti, supa crema de sfecla rosie cu naut crocant, aperitivele rapide cu naut, sau falafel (chiftelutele de naut). Mai multe retete cu naut gasiti aici. Mai multe retete cu produsele Sun Food gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
 Ma gasiti si pe instagram aici.

 


Ingrediente hummus cu sfecla rosie

1 conserva naut Sun Food
250 gr sfecla rosie
1 lingura tahini (pasta de susan)
2 catei usturoi
2-3 linguri ulei masline
2-3 linguri zeama lamaie
chimion
sare dupa gust




Mod de preparare hummus cu sfecla rosie

Scurgem bine nautul si il pune in vasul unui robot de bucatarie sau al unui mixer vertical.  Pastram cateva linguri de zeama deoparte. Restul de zeama o puteti folosi pentru a pregati un dulce de post, gasiti mai multe detalii aici.



Adaugam tahini, usturoiul, zeama de lamaie si uleiul de masline.


Sfcela rosie o coacem in cuptor apoi o curatam, o taiem in bucati mai mici si o punem peste naut. Eu am folosit sfecle cat mai mici, ca sa poata fi coapta mai repede. Daca doriti sa sariti peste acest procedeu gasiti in magazine sfecla rosie gata coapta si curatata.


Mixam pana obtinem o pasta si adaugam sare si chimion dupa gust. Daca este nevoie puteti adauga cateva linguri din zeama pastrata, ca sa puteti mixa mai bine.


 Asezam hummusul pe un platou, stropim cu ulei de masline extravirgin si decoram cu patrunjel verde, tocat marunt si samburi de pin.  Noi am servit cu lipii pe care le-am pus pe grill si le-am facut crocante.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes