ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 aug. 2019

Supa crema de rosii coapte


Supa crema de rosii coapte un preparat simplu, cu doar cateva ingrediente la indemana oricui. Gustoasa si hranitoare, este ideala pe perioada verii, mai ales ca o putem prepara cu rosii din gradina! 
Va recomand si supa de rosii cu galuste, supa crema de rosii cu crutoane sau supa simpla de rosii. Mai multe retete cu rosii gasiti aici.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici


Ingrediente supa crema de rosii coapte

4-5 rosii mari
3-4 cepe mari
3-4 catei usturoi
4-5 frunze busuioc
3-4 linguri ulei masline
sare dupa gust






Mod de preparare supa crema rosii coapte

Alegem rosii bine coapte, de preferat dintr-un soi cu gust mai dulce. Curatam rosiile de coaja si le taiem felii. Ale mele s-au curatat foarte usor, fiind bine coapte, daca nu reusiti atunci le cufundati rapid in apa fierbinte, si apoi va fi mult mai usor. Punem feliile de rosii intr-o tava.


Adaugam ceapa curatata si taiata felii, din loc in loc. Adaugam si usturoiul taiat feliute si feliile de busuioc. Asezonam cu sare si stropim cu ulei de masline.


Dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 30 minute.


Punem intr-un vas rosiile coapte, incepartand mai intai frunzele de busuioc. Daca au lasat foarte multa zeama indepartam o parte din ea. Mixam compozitia obtinuta cu ajutorul unui blender vertical.
Pentru a obtine o supa cat mai cremoasa vom trece compozitia printr-o sita deasa.


Cat au stat rosiile la cuptor am pregatit crutoanele. Am taiat painea cuburi, am pus intr-o tava, am stropit cu ulei de masline, amestecand ca sa acopere toate fetele si am dat la cuptor, la foc mic, atat cat sa se rumeneasca usor.


Turnam supa de rosii intr-un bol si adaugam crutoanele.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes