ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 iul. 2019

Crostata italiana cu piersici


Pentru ca in acest weekend vremea a fost frumoasa, si chiar a adiat putin vantul, am decis sa iesim la un picnic in familie. Asa ca am pregatit repede cateva gustari, am copt o delicioasa crostata italiana cu piersicile de la Sun Food, iar siropul din compot l-am pus din timp la rece, ca sa il luam cu noi.
Crostata italiana este un fel de tarta, coapta de regula in tava dreptunghiulara sau forma de tarta, cu fructe sau cu gem, dar neaparat cu un grilaj  din aluat deasupra. Exista chiar si o varianta de crostata cu ricotta amestecata cu zahar si zeama de lamaie.
Cert este ca este ca, indiferent daca alegem sa folosim fructe proaspete, gem sau fructe din compot, crostata italiana este la fel de gustoasa!




Ingrediente crostata italiana cu piersici

pentru aluat

100 gr unt
100 gr zahar pudra
2 oua
250 gr faina


pentru umplutura

2 linguri zahar
1 lingura amidon

pentru uns

1 galbenus
1 lingura lapte





Mod de preparare crostata italiana cu piersici

Scurgem bine piersicile din compot. Vom folosi doar  piersicile, siropul il punem la rece si il savuram ulterior.


Taiem piersicile cubulete si le amestecam cu zaharul si cu amidonul.


Pentru aluat vom mixa untul cu zaharul.


Adaugam ouale si mixam pana sunt incorporate complet.


Adaugam faina, putin cate putin, si framantam pana obtinem un aluat usor sfaramicios.


Din trei sferturi de aluat intindem o foaie, direct pe foaia de copt. Transferam foaia de copt direct in tava. Intindem deasupra piersicile.


Aluatul ramas il intindem pe o hartie de copt. Decupam fasii pe care le vmom aseza deasupra piersicilor, in forma de grilaj.


Ungem fasiile de aluat cu galbenus de ou batut cu lapte si coacem in cuptorul preincalzit, circa 40 minute, la 180 grade.



Lasam sa se raceasca apoi o taiem bucati.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes