ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 mar. 2018

Cupcakes cu crema de unt si lamaie



Dragilor, desi afara este iarna in toata regula macar, calendaristic este primavara, asa ca incercam macar sa o purtam in suflet! Pentru ca imi sunteti dragi va aduc astazi niste minunate cupcakes cu crema de unt si lamaie iar o data cu ele va provoc si la un concurs cu un premiu la care orice doamna viseaza: un curs Macarons Madnes! Oh, minunatii macarons, delicatele, pretioasele prajiturele, pe care multi dintre noi le iubim, dar uneori atat de capricioase!
Sa nu mai lungim vorba si sa vedem despre ce este vorba si cum puteti fi fericitii castigatori ai acestui curs!

CONCURS! CASTIGA UN CURS MACARONS MADNES!

Impreuna cu prietenii mei de la Dr Oetker va provoc la un minunat concurs, ce va avea mai multe provocari si se va intinde pe parcursul a doua luni. Asadar in total vom avea patru concursuri, cu premii care de care mai interesante si utile.  Astazi vin cu prima provocare din cadrul campaniei  "Bucuria de a imparti ceva bun!" si iata ce trebuie sa faceti:

1. Sa pregatiti si voi o reteta de cupcakes (fie aceasta reteta, fie reteta voastra preferata de cupcakes) si sa faceti o fotografie finala in care sa apara si ingredientele Dr. Oetker folosite.

2. Sa postati poza in comentarii la postarea concursului de pe pagina de facebook a blogului aici.


3.  Sa dati like si share public postarii concursului de pe pagina de facebook dar sa nu uitati sa adaugati si hastagurile #impartecevabun #cupcakescaietulcuretete

4. Sa strangeti cat mai multe like-uri la acea fotografie pana la data de 11 martie


Fotografiile trebuie sa va apartinea, cele ce incalca legea drepturilor de autor, vor fi descalificate. Concursul se va desfasura in perioada 2-11 martie si castigatorul va fi anuntat printr-un update laaceasta postare.
Premiul este un curs de o zi  Macarons Madnes in Bucuresti, la finalul lunii aprilie.

Succes si inspiratie sa aveti dragilor si o primavara exact asa cum v-o doriti!




Ingrediente cupcakes cu crema de unt cu lamaie

pentru briose

1 pahar ulei
1 pahar zahar pudra Dr. Oetker
1 pahar iaurt
2 pahare faina
1 ou
1/2 lingurita lamaie siciliana Dr Oetker
1 lingurita praf copt

pentru lemon curd

sucul de la 3 lamai
3 oua intregi
1 galbenus
160 gr zahar pudra Dr Oetker
100 gr unt nesarat minim 80%
1/2 lingurita lamaie siciliana Dr Oetker

pentru crema si decor

200 gr unt
80 gr zahar pudra  Dr. Oetker
margarete din napolitana Dr Oetker




Mod de preparare cupcakes cu crema de unt si lamaie

Am masurat ingredientele cu ajutorul unui pahar de 200 ml, folosind de fiecare data acelasi pahar. Punem intr-un vas iaurtul, zaharul, uleiul, oul si vanilia si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam in compozitie. In functie de tipul de faina, de marimea oului sau de consistent iaurtului este posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina faina, asadar adaugati putin cate putin pana obtineti un aluat ca o smantana mai groasa.


Umplem formele de briose cu aluat, cam trei sferturi. Formele  mele au fost ceva mai marisoare decat formele obisnuite asa ca mi-au iesit 9, daca folositi forme obisnuite veti obtine 12.


Le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, cu ventilatie, pentru 30 minute.



Cat stau briosele in cuptor vom pregati crema. Pregatim mai intai crema de lamaie, lemon curd cum este cunoscuta. Stoarcem sucul lamailor.


Punem ouale intr-un vas, zeama de lamaie si zaharul. Punem vasul fie la bain-marie, fie direct pa flacara aragazului data la minim si amestecam continuu pana cand cind incepe sa se ingroase. Dam deoparte si adaugam imediat untul taiat cubulete si extractul de lamaie.


O lasam la frigider pana s eintareste untul. Eu ca sa economisesc timp am pus vasul 5 minute in congelator. Facem cate o scobitura in fiecare briosa si punem cate o lingurita de lemon curd.


Pregatim apoi crema. Frecam untul moale cu zaharul pudra pana devine cremos apoi adaugam lemon curd-ul ramas. Omogenizam si dam cateva minute la rece.


Punem compozitia intr-un pos cu dui stea si spritam crema pe fiecare briosa.


Decoram cu margaretele din foaie de napolitana.


Le pastram la frigider pana in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. De unde acele superbe flori din foi napolitane ,va rog ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le gasiti in supermarketuri, in Auchan si Careefour am vazut ca aveau, dar posibil sa gasiti si in altele.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes