ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 ian. 2017

Pulpe de pui marinate in iaurt


Pulpele de pui marinate in iaurt sunt deosebit de gustoase si sunt atat de fragede incat efectiv se vor topi in gura. Renunta la clasica friptura de pui la tava si incearca aceasta varianta, vei fi cucerit cu siguranta si va deveni preferata ta! E o reteta foarte simpla si rapida dar puiul pregatit astfel este neasteptat de fraged si aromat, in plus este ideala pentru atunci cand aveti musafiri fiindca puteti pregati marinata de seara, le puteti aseza chiar direct in tava, acoperiti si folie alimentara, dati la frigider si chiar inainte ca acestia sa soseasca  dati tava la cuptor. Simplu si eficient, nu-i asa?
Un singur secret are aceasta reteta, folositi pulpe de pui de calitate superioara, pentru a obtine un gust desavarsit. Eu va recomand produsele Agrisol, pe care le folosesc si eu, sunt minunate, net superioare calitativ comparativ cu alte produse similare de pe piata si cel mai mult imi plac  deoarece pasarile din fermele Agrisol sunt crescute intr-un mediu sanatos si sunt hranite cu nutreturi naturale.



Ingrediente pulpe de pui marinate in iaurt:
200 ml iaurt grecesc
5 catei usturoi
1 lingura zeama lamaie
2 linguri ulei de masline
cateva fire patrunjel
un praf coriandru
un praf turmeric
sare de mare
piper alb



Mod de preparare pulpe de pui marinate in iaurt:





Taiem pulpele in doua pentru a se patrunde mai bine. Pregatim marinata astfel: intr-un bol amestecam iaurtul cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, piperul, coriandru si turmericul. Omogenizam si turnam amestecul peste pulpele de pui.


Amestecam bine si dam pulpele astfel marinate la frigider pentru cel putin o ora. 


Scoatem marinata din frigider si lasam afara pana ajunge la temperatura camerei. Punem amestecul in tava. Daca tava este prevazuta cu capac punem capacul, daca nu acoperim cu folie de aluminiu.


Dam la cuptor la 250 grade pentru circa 20 minute. Dupa 20 minute scadem temperatura la 220 grade si indepartam capacul sau folia. Lasam inca 20 minute pana ce pulpele se rumenesc frumos.


Noi am avut ca si garnitura bulete de cartofi.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Interesanta ideea. Am sa incerc sa o pun in practica. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Am pus in marinata si putin hrean. Dupa 24 de ore le-am scos, le-am sters de sos si le-am pus pe gratar. O minunatie! Multumesc pentru reteta. Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes