ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 ian. 2017

Lapte prajit, reteta chinezeasca


Daca obisnuiti sa frecventati restaurantele chinezesti probabil ati avut ocazia sa va intalniti in meniu cu acest preparat. Sunt un fel de gogosele date printr-un pane si prajite in baie de ulei si se servesc alaturi de un sos de lapte condensat.  Mi-au placut tare mult, a fost dragoste la prima degustare as putea spune, asa ca, ajunsa acasa am cautat reteta.
Spre dezamagirea mea pe net am gasit doar lapte fript varianta buniciii sau leche fritta varianta spaniola, care insa nu aveau mare lucru in comun cu aceasta reteta. Din fericire insa, uneori e bine sa ai "pile" asadar cumatra mea mi-a facut bucuria de a ma ajuta cu reteta. Multumim cumatra, a fost deliciaosa, Alexandra chiar a spus ca a fost mai buna decat cea de la restaurant! 


Ingrediente lapte prajit:  


pentru budinca de lapte:

350 gr zahar
500 ml lapte
200 gr amidon
2 oua
500 ml apa fierbinte

pentru pane:

apa rece
faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf copt

Mod de preparare lapte prajit: 





Intr-un vas amestecam amidonul cu zaharul si ouale.


Adaugam laptele si omogenizam.


Adaugam apa clocotita si amestecam energic sa nu faca cocoloase. Eu am mai pus vasul putin la foc mic si am dat in doua clocote, amestecand continuu. La final vom obtine o budinca fina.


 Rasturnam budinca fierbinte in tava si nivelam. Dam la rece.


Cand budinca este suficient de inchegata o rasturnam pe un platou si taiem cuburi sau fasii cu un cutit bine ascutit.


Preparam pane-ul. Amestecam apa rece cu faina, zaharul vanilat si praful de copt pana obtinem o compozitie ca cea de clatite doar ca ceva mai groasa. 
Din pacate nu am cantitati, eu am pus faina putin cate putin pana am ajuns la consistenta optima. Ca si la clatite, dupa ce o veti praji pe prima va dati seama daca mai este nevoie sau nu de faina.
Dam budinca de lapte prin pane si prajim in baie de ulei pe ambele parti. O friteuza ar fi mult mai eficienta, daca o aveti folositi-o.


Servim laptele prajit cu sosul de lapte condensat.  


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Banuiesc ca e foarte bun pentru ca eu faceam gris cu lapte cand erau copii mei mai mici si tot as procedam cu el.Era desertul rapid cand nu aveam timp de copt.Se manca cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo!Super!Nu am mai auzit de asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  3. sosul de lapte condensat, cum se face?

    RăspundețiȘtergere
  4. Si sosul de lapte condensat cum se prepara? Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes