ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 aug. 2016

Gem de smochine


Fiindca am primit foarte multe smochine bine coapte am pregatit cateva borcanele de dulceata de smochine intregi din fructele care erau mai tari, iar din cele ce erau foarte coapte am pregatit gem de smochine. Ambele au iesit delicioase si cu siguranta la iarna vor prinde tare bine!  Va recomand si dulceata de smochine negre sau dulceata de smochine verzi (crude)(Click pe cuvintele subliniate pentru retete)
Eu am avut 10 kg de smochine, mai jos am dat cantitatile pentru un kilogram de fruct.


Ingrediente:

1 kg smochine
500 g zahar
zeama de la jumatate de lamaie





Mod de preparare:

Alegem smochinele foarte bine coapte si le taiem coditele.



Taiem smochinele in sferturi si le punem intr-un vas.


Adaugam zaharul si le punem la fiert la foc mic. Daca smochinele nu sunt bine coapte si nici foarte zemoase puteti adauga un pahar cu apa. Eu nu am pus. 


Din cand in cand adunam spuma care se formeaza. Adaugam zeama de lamaie.


Cand gemul este bine legat dam vasul deoparte. Punem gemul fierbinte in borcanele bine spalate si uscate. Infiletam bine capacele si intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam asa pana se vor raci. Astfel va fi impiedicata patrunderea aerului si gemul va rezista mai mult.



Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Din cand in cand adaugam spuma ? borcanele bine spalate si uscate dupa care infiletam bine capacele si le intoarcem cu fundul in jos ?Nu mai inteleg....

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Cu totii mai gresim, e omeneste, important e sa ne asumam si sa corectam, ceea ce am si facut. Multumesc!

      Ștergere
  3. 5kg de zahăr la 10 kg de smokhine, mi se pare enorm de mult, asta cred ca este rețetă pentru palincă de smokhine, sincer!

    RăspundețiȘtergere
  4. E vorba de 500 g de zahar la 1 kg de smochine, nu e mult deloc. Dar sigur, gusturile nu se discuta, dvs puteti pune exact atat cat credeti de cuviinta, pt noi a fost perfect asa, asadar n-as schimba sub nici o foma cantitatile

    RăspundețiȘtergere
  5. Am gasit si retete care nu contin zahar. E alegerea fiecaruia daca vrea sau nu sa foloseasca zahar.
    La 2 kg smochine eu am pus 800 g zahar. Si e foarte bine. Ca doar nu mananc tot gemul intr o zi...
    Ganduri bune !

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes