ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 iun. 2014

Tort cu crema de iaurt si cirese






 
Un tort rapid si racoros, preparat la rece cu iaurt, frisca si cirese, un desert ideal pentru zilele caniculare, de vara.



Ingrediente:

200 gr piscoturi de sampanie
500 gr cirese
500 ml smantana dulce pentru frisca
500 ml iaurt natural
50 gr zahar pudra
2 linguri esenta rom
200 gr dulceata de cirese 
20 gr gelatina granule


Mod de preparare:

Spalam ciresele si scoatem samburii.




Facem un sirop din apa, zahar si esenta de rom si trecem rapid piscoturile prin baia de sirop.



Asezam piscoturile in forma de tort cu margini detasabile (diametrul formei: 28 cm)



Mixam frisca lichida cu zaharul pudra pana ce frisca devine ferma. Adaugam iaurtul bine scurs.


 Amestecam cu grijapana la omogenizarea totala.


Preparam gelatina dupa indicatiile de pe ambalaj si o incorporam in crema. Sub nici o forma nu adaugati gelatina fierbinte in crema fiindca aceasta se va taia. 
Adaugam in tava peste piscoturi jumatate din cantitatea de crema apoi adaugam ciresele. Punem deasupra restul de crema si nivelam. Dam la frigider pana se intareste.


Punem in centru dulceata de cirese si cu siropul de la  dulceata facem diferite forme in jur.





Decoram cu cirese proaspete si frunzulite de menta. Taiem tortul cu un cutit bine ascutit. 




Distribuie daca iti place:

16 comentarii :

  1. Ce frumos arata felia de tort, e numai buna de mancat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna sint Angela ...am gasit aceasta reteta Tortul cu cirese si iaurt,imi pare interesanta si deabia astept sa fac acest tort. iti multumesc deocamdata !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm, ce bun trebuie să fie! Arată foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut tortul astazi si a iesit perfect, este o reteta foarte simpla la indemana tuturor, data viitoare o sa-l fac cu caise.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunat. Ce pofta mi-ai facut...

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata fabulos! As dori sa-l fac si eu, dar am nevoie de niste indicatii in plus legat de prepararea gelatinei. Eu de obicei folosesc tort-gelee si o pregatesc astfel: amestec gelatina cu zaharul si apa sau compotul, apoi o utilizez (eu, la ornare de obicei). Intrebarea mea este urmatoarea: Daca pregatesc gelatina astfel si o las la racit, ea se transforma intr-un jeleu. Acest jeleu rece il amestec in compozitia de iaurt, sau cum ar trebui procedat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tort gelee e o glazura,nu e buna de pus in frisca sau alte crerme,cumparati gelatin simpla si o preparati exact cum scrie pe ambalaj!

      Ștergere
  7. Buna seara!Va rog sa-mi spuneti cate kg. are un tort de 28 cm cu blatul din 6 0ua,6 lg zahar 6 lgapa 6 lg ulei 12 lg faina.Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu va pot raspunde la aceasta intrebare pentru ca nu m-am gandit niciodata sa cantaresc, eu fac doar pentru noi acasa, nu pentru comercializare. Imi pare rau ca nu va pot ajuta.

      Ștergere
  8. Buna VIO, imi plac deserturile cu crema de iaurt si frisca in combinatie cu fructe, sunt numai bune vara, am folosit ca blat biscuiti.Imi place tortul, multumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am venit pentru reteta de tort diplomat si am ajuns aici. Ce frumos e tortul si precis foarte bun. Am cirese congelate doar, sunt cirese deja pe piata dar nu locale asa ca mai astept putin. A fost destul de rece anul asta la noi si char daca aici e capitala cireselor cica, cred ca va dura inca o luna pana apar ciresele. Am pus bookmark pe reteta, revin dupa ce o si prepar. Azi e diplomatul la facut. Cu putine schimbari, sper ca e ok. Mersi de inspiratie. O zi buna iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu caise românești, bine coapte ,e și mai bun .

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes