ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 dec. 2019

Pavlova cu fructe tropicale


Pavlova este un desert deosebit, usor, pufos, aerat, un desert ce completeaza cu succes o masa festiva si cucereste toate gusturile, un desert ce a fost creat in cinstea renumitei balerine din Rusia, Ana Pavlova. Fructele tropicale de la prietenii mei de la Sun Food au dat o nota exotica desertului, iar coaja de lime au venit cu o senzatie minunata de prospetime!
Cu siguranta este un desert deosebit, potrivit pentru masa de Revelion. Si fiindca veni vorba de Revelion va recomand si un aperitiv exceptional, mai exact un tort aperitiv cu crema de branza, ardei si porumb. La felul principal va recomand tagliatelle cu creveti, o reteta cu adevarat speciala, iar daca sunteti vegetarieni sau pur si simplu v-ati saturat de carne placinta cu linte va fi cu siguranta pe placul vostru! Mai multe retete cu delicioasele produse Sun Food gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici



Ingrediente pavlova cu fructe tropicale

4 albusuri (cca 150 gr)    2,5 ron
200 gr zahar tos              0,8 ron
un praf sare                    0,1 ron
1 lingura zeama lamaie 0,1 ron
2 linguri amidon           0,5 ron
250 ml smantana dulce pentru frisca   8,5 ron
1 conserva fructe tropicale Sun Food  7,5 ron
coaja de la o lime                                 1,5 ron

Cost estimat al retetei  20 lei



Mod de preparare pavlova cu fructe tropicale

Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un vas degresat si uscat. Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand devin ferme. Adaugam amidonul si zeama de lamaie si mixam. Incepem sa adaugam zaharul, putin cate putin, mixand continuu pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Cu un pos spritam bezeaua intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dandu-i ce forma dorim.


Coacem la 110 grade, pentru aproximativ o ora. Lasam sa se raceasca.


Mixam smantana pentru frisca. Ca sa se mixeze bine aceasta trebuie sa fie foarte rece. Cu ajutorul unui pos spritam frisca pe toata suprafata bezelei.


Scoatem fructele tropicale intr-o sita si le lasam sa se scurga bine.


Asezam fructele peste stratul de frisca. Radem deasupra lime, pe toata suprafata. Pastram la frigider pana in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. ce frumoasa, nunumai gustoasa este aceasta poezie de prajitura,draga paula!iti adresez traditionalul la multi ani impreuna cu urari sincere de sanatate si implinirile dorite de tine in noul an ce sta sa inceapa.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes