ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 iul. 2017

Strudel cu caise


Cand ai pofta de ceva dulce scoti repede un pachet de aluat foietaj din congelator si incropeste cateva strudele. Se fac foarte usor, mai greu este sa astepti sa se raceasca, dar pana la urma poti sa le mananci si calde daca nu mai ai rabdare! Eu am ales cateva caise parfumate, fiindca tot este sezonul lor pe sfarsite, sa ma mai bucur de ele cat am ocazia. Puteti folosi piersici, mere, cirese, capsuni, in functie de preferinte si sezon. Evident, puteti pregati foietajul aluat in casa, vor fi si mai bune, eu am ales varianta mai rapida si mai practica. Va recomand si strudel cu mere, strudel cu fructe de padure, strudel cu dovleac sau strudelul cu visine si budinca. Mai multe retete de panificatie si patiserie gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.

Ingrediente strudele cu caise:

200 gr aluat foietaj
250 gr caise
100 gr zahar
1 lingurita amidon
1 galbenus
1 lingura lapte 

Mod de preparare strudele cu caise:





Spalam caisele, le desfacem jumatati si indepartam samburii. Le punem intr-un vas, la foc mic, impreuna cu zaharul si le lasam sa fiarba pana cand se inmoaie bine caisele. Desfacem amidonul in putina apa rece, il adaugam peste caise si mai fierbem putin, cat sa se ingroase usor compozitia. Lasam deoparte sa se raceasca.


Intindem aluatul foietaj si il taiem in sase dreptunghiuri. Le crestam pe mijloc cu un cutit bine ascutit.


Asezam in mijloc cate o lingura din umplutura de caise. Nu puneti foarte multa, pentru ca va curge la copt. 


Tragem capetele peste umplutur si apoi marginile laterale,le intoarcem apoi cu fata in sus si le punem in tava lasand putina distanta intre ele, pentru ca se vor umfla apoi la copt. 


Ungem strudelele pe toata suprafata cu galbenusul de ou batut cu putin lapte.


Coacem strudelele in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 30 minute. Puteti folosi si functia de ventilatie.


Le lasam sa se raceasca apoi le pudram cu zahar.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes