ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 mar. 2016

Prajitura cu bulion (de post)


Recunosc, initial prajitura cu bulion nu m-a tentat sunb nici o forma fiindca in subconstientul meu nu reuseam sa asociez nicicum bulionul cu o prajitura! Nu stiu exact care este rolul bulionului insa la final veti obtine un aluat fraged cu o culoare minunata si cu un gust neutru ce nu va face nicicum sa banuiti ca unul din ingrediente a fost chiar bulionul!
Asadar prajitura cu foi de bulion si crema de gris, o prajitura de post, o reteta veche care insa a revenit in actualitate dupa ce un concurent ar fi prezentat-o la o emisiune tv.  


Ingrediente prajitura cu bulion:

pentru foi:

15 linguri  bulion
15 linguri ulei
5 inguri zahar
1 lingurita bicarbonat stins cu otet
esenta rom
600 gr faina

pentru crema:

800 ml apa
150 gr gris
150 gr zahar
250 gr  margarina
zeama de la o lamaie
2 linguri cocos (optional)
400  gr gem prune




Mod de preparare prajitura cu bulion:

Intr-un bol amestecam uleiul, bulionul, bicarbonatul stins cu o lingurita de otet, romul si zaharul. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Cantitatea de faina este aproximativa in functie de tipul de faina, de consistenta bulionului, etc.



Impartim aluatul in patru.


Presaram suprafata de lucru cu faina si intindem o foaie dreptunghiulara de aluat.  Presaram fundul unei tavi cu faina si asezam foaia de aluat.


Coacem foaia in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la 180 grade.


Lasam foile sa se raceasca.


Pregatim apoi crema. Punem intr-un vas la foc mic  apa zaharul si grisul. Fierbem pana cand se umfla grisul , dam deoparte si  adaugam margarina, nuca de cocos, zeama de lamaie si omogenizam. Turnam jumatate din crema calduta peste prima foaie. Nuca de cocos nu era prevazuta in reteta prajiturii, vazusem pe undeva varianta asta si cum sunt fan nuca de cocos am zis ca nu strica sa pun.


Punem deasupra o foaie de aluat si intindem gemul de prune. am vazut ca in unele retete se specifica ca se adauga si miez de nuca macinat, eu nu am pus.  


Punem iarasi  o foaie, apoi crema ramas si la final ultima foaie. Punem o greutate deasupra si dam la frigider pana a doua zi.


Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.


Distribuie daca iti place:

9 comentarii :

  1. O reteta mai mult decat binevenita.Multumim.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua! In primul rand va ador retetele!!!!! Evident ca o sa o incerc si pe aceasta...va rog sa imi spuneti daca la crema in loc de apa pot folosii lapte si in loc de unt margarina si, daca pot coace foile pe hartie de copt! Saru'mana mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, Multumesc din suflet pentru aprecieri!Sigur, puteti folosi lapte in loc de apa si unt in loc de margarina, va iesi mult mai gustoasa astfel! Da, puteti coace foile pe foaie de copt.
      O zi frumoasa cu spor in toate!

      Ștergere
  3. buna,ieri am facut si eu aceasta reteta si este delicioasa ,va urmaresc retetele cu drag si apreciez totul,spor in toate iuliana

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fel de bicarbonat ? Sodiu sau amoniu?

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua! Nu stiu daca ati observat dar nu mai apar fotografiile din reteta! Sper sa reusesc sa fac .

    RăspundețiȘtergere
  6. Rețeta iese doar ca mie mi se pare ca foile au prea mult gust de ulei. Am mai facut odată o rețetă de prăjitură cu bulion dar cantitățile nu au fost bune și nu mi s-a legat aluatul și am mai pus apa. Atunci foile nu au avut gustul asta de ulei

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes