ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 dec. 2022

Fursecuri cu Nutella (Nutelotti)

Doar trei ingrediente, si obtinem cele mai delicioase fursecuri cu Nutella, sau Nutelotti cum mai sunt cunoscute. Le vazusem de multa vreme pe site-urile italiene, dar nu stiu de ce nu m-au tentat pana acum, pentru ca se fac atat de usor, si sunt de-a dreptul delicioase! Evident, copiii vor fi cei mai fericiti, stim deja cu totii ca Nutella e pe gustul tuturor copiilor, dar categoric si adultii le vor adora!
Va recomand si fursecurile conuri de brad, fursecurile linzer, paleurile cu crema de ciocolata sau fursecurile cu cocos. Mai multe retete de fursecuri gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
 

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente fursecuri cu Nutella (Nutelotti) 

180 g Nutella
1 ou
160 g faina
 
80 g Nutella pt umplut

Mod de preparare fursecuri cu Nutella (Nutelotti)

Punem intr-un bol Nutella si oul. Eu am folosit un ou marimea M, care in general cantareste intre 53 si 63 g, al meu a avut 60 g. Nutella trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider.

 

Amestecam bine pana incorporam complet oul. 


Adaugam faina si amestecam pana ce aceasta este incorporata complet. Mare atentie, nu puneti faina mai multa pentru ca nu vor iesi asa cum trebuie fursecurile. Va las la finalul retetei o fotografie, prima data cand le-am facut am adaugat ceva mai multa faina pentru ca mi s-a parut prea moale aluatul, s-a dovedit a fi o mare greseala pentru ca fursecurile au crapat la copt.

Trebuie sa obtinem un aluat compact, ceva mai moale decat plastilina.

Ungem mainile cu putin ulei si modelam bilute de aproximativ 15 g bucata.  Din cantitatile date am obtinut 25 de bucati.  Le asezam direct in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putina distanta intre ele.


Formam cate o adancitura in mijlocul fiecarei bilute, cu ajutorul degetului aratator. Daca aveti unghii cautati o alta alternativa.


Punem Nutella intr-un pos, sau pur si simplu intr-o punga pe care o vom taia putin la un capat. Vom umple fiecare adancitura cu Nutella.

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 8-10 minute. Atentie, cand sunt gata fursecurile trebuie sa fie inca moi la apasare, sa nu fti tentati sa credeti ca sunt necoapte. Prima data cand le-am facut si eu am facut greseala de a le lasa cateva minute in plus si au iesit mai tari, s-au mancat si asa, dar daca raman moi sunt cu mult mai bune!

Lasati fursecurile sa se raceasca complet si apoi le scoateti pe un platou. Nu stiu sa va spun cate zile pot fi pastarate pentru ca la noi au disparut in cateva ore. Teoretic, daca sunt pastrate corespunzator, intr-o cutie metalica sau cutie de carton, ar trebui sa se pastraze macar 3-4 zile.


Si iata si exemplul de asa NU! Prima data cand le-am facut am adaugat ceva mai multa faina si dupa cum vedet au crapat la copt, le-am lasat si putin mai mult la cuptor si s-au intarit destul de tare.




Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Va mulțumesc pentru toate rețetele, sunt minunate!!Sărbători cu bine!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am încercat multe rețete, sunt grozave! Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine aceste fursecuri! M-ai facut pofta instant cu aceste imagini perfecte. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes