ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 sept. 2022

Chiftelute cu maioneza si ceapa marinata

Trebuie sa recunosc, am vazut de multe ori reteta asta, darr niciodata nu am fost tentata sa incerc, pentru ca in mintea mea nu reuseam sa asociez nicicum chiftelutele cu maioneza si cu ceapa marinata. Mi-am schimbat parerea  atunci cand am mancat la cineva, si va spun cu toata sinceritatea, nu am crezut nici o clipa ca niste chiftlute cu maioneza si ceapa marinata pot fi atat de gustoase.

Da, e adevarat, nu e cel mai sanatos fel de mancare, dar cu siguranta e un fel de mancare foarte gustos.
 Mai multe retete de chiftele gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente chiftelute cu maioneza si ceapa marinata.

pentru chiftelute

500 g carne porc
1 ou
2 felii paine
100 ml lapte
2 catei usturoi
cateva fire marar
cateva fire patrunjel
sare
piper

pentru ceapa marinata

2 cepe rosii 
50 ml otet 
50 ml apa 
1 varf cutit sare 
1 lingurita zahar 
1/2 lingurita boabe piper 
1/2 lingurita boabe mustar 
2 foi dafin 
1 crenguta cimbru  

pentru maioneza

1 ou
200 ml ulei
1 lingurita mustar
1 lingurita zeama lamaie

Mod de preparare chiftelute cu maioneza si ceapa marinata

Pregatim mai intai chiftelutele. Reteta chiftlutelo, in imagini pas cu pas, o gasiti aici.
Dupa ce am tocat carnea o punem intr-un vas si o framantam bine cu mainile. Adaugam miez de paine alba pe care l-am inmuiat in prealabil in lapte, si apoi l-am stors bine. Miezul de paine va face chiftelutele mai pufoase. Adaugam un ou, care are rolul de a lega compozitia. Adaugam usturoiul pisat, ceapa pe care am dat-o pe razatoare, patrunjelul si mararul tocate marunt, boiaua precum si sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu mainile pana obtinem o compozitie omogena. Formam bilute mici din compozitie, pe care le vom aseza pe o tava pe care am presarat putina faina Inainte sa le prajim dam prin putina faina chiftelutele, ca sa formeze o crusta frumoasa.

Prajim chiftelutele in baie de ulei incins, apoi le lasam sa se raceasca.

Pregatim maioneza. Eu am ales sa pregatesc varianta rapida. Am pus in vasul unui blender  vertical uleiul, oul, mustarul si zeama de lamaie si am blendat pana cand maioneza a ajuns la consistenta optima. Toata opeatiunea a durat circa un minut.

Pregatim ceapa marinata.Curatam ceapa rosie si o taiem fideluta

 Marinam apoi ceapa. Reteta de ceapa marinata, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. Mai intai vom pune intr-un vas apa si otet, in cantitati egale. Eu am pregatit din cantitatile date un singur borcan, de 800 ml. Adaugam zaharul, sarea, foile de dafin, boabele de mustar si piperul si fierbem pana cand da in clocot. Punem ceapa intr-un bol Adaugam o crenguta de cimbru, pentru un plus de gust, si adaugam lichidul strecurat. Lasam sa se raceasca.


Amestecam chiftelele cu maioneza si ceapa marinata. Am pastrat cateva chiftelute si putina ceapa pentru decor. Pastram la rece pana in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes