ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 aug. 2021

Rosii umplute cu carne


Rosiile umplute cu carne tocata sunt o mancare savuroasa, de vara, si le pregatesc adeseori, mai ales cand am rosii proaspete de gradina. 
Preparate la cuptor sunt cu mult mai gustoase, dar, daca nu aveti la indemana un cuptor puteti sa le fierbeti pe aragaz. Puteti folosi orice carne va este pe plac, eu am avut carne de porc pe care am tocat-o, dar si vita, puiul sau curcanul sunt potrivite pentru aceasta reteta.
Va recomand si dovleceii umpluti si gratinati, ardeii umpluti, rosiile umplute cu linte, dovleceii umpluti cu carne, ardei umpluti gratinati, in sos de rosii, sau rosiile umplute cu hrisca.
Mai multe retete cu rosii gasiti aici. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici.


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente rosii umplute cu carne

6 rosii mari
50 ml ulei
1 ceapa
1 lingura bulion
100 g orez
500 g carne tocata porc
1 legatura marar
sa, piper
cimbru

Mod de preparare rosii umplute cu carne tocata

Incingem uleiul si adaugam ceapa tocata marunt. O lasam doar cat sa se inmoaie usoar si sa devina translucida, apoi adaugam bulionul.

Adaugam orezul si amestecam continuu unul-doua minute.

Adaugam carnea, sarea, piperul si cimbru si amestecam. Lasam sa se gateasca doua-trei minute, apoi dam deoparte si adaugam mararul tocat marunt. Dam deoparte sa se raceasca.

Alegem rosii mai mari, tari si aproximativ egale. Cu un cutit bine ascutit taiem un capacel.

Cu o lingurita scobim miezul rosiilor si il indepartam. Asezam rosiile intr-un vas termorezistent.

Umplem rosiile cu amestecul de carne.

Punem capacelul, adaugam apa doar cat sa acopere fundul vasului, si adaugam putin busuioc proaspat pentru aroma. Nu puneti mai multa apa fiindca rosiile isi vor lasa si ele zeama.

Dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 40 minute.

Rosiile noasptre umplute sunt gata de savurat.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes