ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 iun. 2021

Trandafirata

Trandafirata, desi ati fi tentati sa credeti ca este o bautura alcoolica, este practic un suc de trandafiri, usor acidulat, care se prepara intr-un mod asemanator cu socata, si este foarte bun, aromat si racoritor. Reteta de socata o gasiti aici
Trandafirata era licoarea magica cu care ne rasfata bunica la inceputul vacantei de vara, iubeam aroma ei si mirosul trandafirilor de dulceata!
Va recomand si dulceata de trandafiri, siropul de trandafiri, otetul de trandafiri sau limonada cu trandafiri. Mai multe retete de bauturi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente trandafirata (suc de trandafiri)

300 g trandafiri dulceata (Rosa Damascena) 
6 l apa plata
300 g zahar
2 lamai
zeama de la o lamaie

Mod de preparare trandafirata (suc de trandafiri)

Culegem trandafirii in floare si ii scuturam de eventualele impuritati (praf sau insecte)
 

Vom folosi doar petalele de trandafir, pe care le vom trece prin jet de apa si le lasam la scurs, intr-o sita.

Stoarcem o lamaie mai marisoara si jumatate din cantitatea de zeama o vom turna peste petale, pe care le vom freca bine. Acest procedeu va ajuta la obtinerea unei culori mai intense si la eliberarea mai rapida a aromelor. Bunica folosea zeama de lamaie, dar pe vremea aceea, mai ales la tara, lamaile erau un lux de care nu oricine se putea bucura.

Punem intr-un borcan petalele. Adaugam zaharul si zeama de lamaie ramasa. Cele doua lamai le vom taia felii subtiri si le adaugam in borcan, peste petale. Cantitatile sunt orientative, puteti sa le adaptati nevoilor si gusturilor proprii fara nici un fel de probleme.

Turnam apa peste petale si amestecam pana la topirea zaharului. Acoperim cu o farfurioara borcanul si il asezam intr-o zona insorita. eu l-am pus in bucatarie, in apropierea geamului. Sub nici o forma nu trebuie pus capac inchis ermetic, fiindca trandafirata are nevoie de aer pe perioada macerarii.

Lasam trandafirata la macerat, pentru aproximativ doua-trei zile, timp in care vom amesteca in borcan de 1-2 ori pe zi. In functie de temperatura aerului va fi gata mai repede sau mai greu, o vom gusta din cand in cand.

Cand trandafirata este gata strecuram tot lichidul.

Eu o pun in sticle si o patrez la frigider. Daca este cazul o mai puteti dilua cu apa, sau mai puteti adauga zahar sau zeama de lamaie.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Super bun! As vrea sa va găsesc pe Facebook și nu știu cum sa fac, pentru ca nu prea ma pricep sa folosesc acest telefon. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand intrati pe facebook, in partea dreapta, sus, aveti o lupa, dati click pe lupa respectiva si apoi in caseta de sus, cea unde scrie "cautare", scrieti "Caietul cu retete" si dedesubt vor aparea rezultatele cautarii. Pagina mea este cea in care apare la poza de profil aceeasi poza de aici, de la comentarii.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes